Speljättens revolutionerande plan för FIFA – som får hela spelvärlden att jubla

FIFA 19 kan bli det sista fysiska spelet EA Sports gör. 

Det säger EA Sports VD Andrew Wilson för Bloomberg, som istället öppnar upp för att göra framtida spel till en betaltjänst.

Redan 1994 släppte EA Sports sin första upplaga av fotbollsspelet FIFA. Sedan dess har det växt sig till en miljardindustri världen över och varje år i september väntar miljoner människor utanför spelbutiker på att årets upplaga ska släppas.

Men snart kan det vara ett minne blott. EA Sports planerar nämligen att göra om upplägget helt – där FIFA kan försvinna från hyllorna.

Kan bli helt digitalt

EA Sports VD Andrew Wilson berättade nyligen i en intervju med Bloomberg att FIFA kan göras om till en betaltjänst likt Spotify och Netflix.

Spelare får därmed prenumerera på det digitala spelet, som sedan uppdateras löpande med nya funktioner, bättre grafik och spelarövergångar. Inte som i dag, där spelet uppdateras en gång per år i och med släppet av den nya utgåvan.

– Vi lever i en värld där det är enklare och enklare att koda spel, där vi kanske inte behöver ett spelsläpp per år. Vi kan tänka oss att ha en 365-dagars direkttjänst på dem, säger Wilson till Bloomberg.

LÄS MER: Gjorde mål på polaren i FIFA och blev slagen – ringde polisen