Experten: ”Bästa skrällchansen på Stryktipset”

Lördagens Stryktips innehåller en smarrig jackpot på hela 12 miljoner kronor. Premier League, The Championship och League One ska avhandlas på vägen mot odödligheten och kupongen innehåller allt från spelvärda spikar till stora favoritfall. Häng med!

Svenska Spel

1. Everton – Leeds 2
Goodison sparkar igång kalaset med ett på förhand målglatt möte mellan Everton och Leeds. Bägge parter har sina främsta styrkor i offensiv riktning, faktum som har fått både Pickford och Meslier att plocka väl många bollar ur eget nät den senaste tiden. Här ställs de båda succéanfallarna Dominic Calvert-Lewin och Patrick Bamford öga mot öga och jag ser det inte som omöjligt att det blir nätrassel från båda under aftonen. Gaffeln blir därför mitt val där framför allt tvåan är ett miljondrag.

2. Manchester City – Burnley 1
Manchester City körde över Olympiakos spelmässigt och så lite boll som grekerna hade den första kvarten har de nog aldrig tidigare varit med om. Resultatet stannade emellertid bara vid 1-0 till de ljusblå, men det var snarare Citys välvilja än något annat. Pep tillät välbehövlig vila åt både De Bruyne och Walker som nu är fullt friska inför mötet med Burnley. Sean Dyche och company står inför en mardrömsresa och jag blir inte förvånad om The Ginger Mourinho mer eller mindre vaskar den här kampen. Solklar etta.

3. West Bromwich – Sheffield United 2
Jumbofinal från The Hawthorns mellan två aktörer som ännu inte segrat i ligaspelet. West Bromwich stod för en skrattretande dålig insats på Old Trafford, men då Man United var minst lika dåliga var det inte alltför långt ifrån att The Baggies fick med sig en poäng. Viktigare match nu och Jonas Olssons gamla lag kommer till spel utan att ha gjort ett enda mål på de senaste 270 minuterna. Sheffield United har heller inte rosat marknaden, men de rödvita hade viktige John Fleck åter senast. Han bidrar med mer dynamik på mittfältet och i mina ögon ska det här vara jämnare än vad både streck och odds antyder. Tvåan är en lockande spik.

4. Birmingham – Millwall X
Vidare ner till The Championship där en målsnål batalj är att vänta på St. Andrew’s. Birmingham är tajta bakåt men offensivt finns så här långt nästan ingenting att skriva hem om för Karankas mannar. Millwall är bättre i grunden och de fyra poäng som skiljer de båda aktörerna åt inför lördagen lär öka markant ju längre säsongen går. Med det sagt sätter också gästerna defensiven i första hand men även om krysset ligger i vassen vill jag peta med tvåan som ser ut att erbjuda litet spelvärde.

5. Blackburn – Barnsley 2
Nästa drabbning är en betydligt mer offensivt riktat sådan än den förra. Blackburn förfogar över skytteligaledaren Adam Armstrong och han hade ett finger med i spelet i veckans Lancashire-derby mot Preston. Armstrong satte 1-0 från straffpunkten sedan Rafferty sett rött och därmed var de blåvitas seger aldrig hotad. Tuffare emot nu när Barnsley kommer på besök. Valérien Ismaëls intåg på tränarbänken har lyft gästerna oerhört och sedan han tog över har The Tykes vunnit fyra av sex fajter. Jag utesluter inte gästerna här och tar med tvåan redan från start.

6. Cardiff – Luton 1
Två gäng som hittills haft olika utfall med Fru Fortuna drabbar samman i Wales. Cardiff härjade i playoff i fjol men även om truppen är kapabel att nå samma placeringar det här året har det inte riktigt stämt för Neil Harris mannar än så länge. Jag tror dock att det vänder förr snarare än senare och mot ett Luton som haft medstuds en längre tid ger jag walesarna mitt fulla förtroende. The Hatters är trots allt ett lag för de nedre regionerna.

JUST NU: 13 heta matcher på Stryktipset – klicka här för att komma till kupongen och lägga raden!

7. Huddersfield – Middlesbrough 2
Huddersfield presterar allt som oftast ojämnt och även om de blåvita noterats för fyra segrar hittills vågar jag mig redan nu på att dubba The Terriers som ett lag för bottenstriden. Middlesbrough är mer sammansvetsade och efter den snöpliga torsken mot Norwich studsade Boro tillbaka med besked senast mot Derby (3-0). Neil Warnock vet vad som krävs för att hänga med i toppen och när tvåan ser ut att hålla sig runt 40 prollar letar jag inga garderingar. 

8. Watford – Preston X
Watford hakar på toppstriden men värdarna vägrar att göra det enkelt för sig själva. Ett par segrar för många har kommit via uddamålet och lyckas inte Londonlaget höja sina prestationer är risken att det snart börjar gå åt andra hållet. Mot ett av ligans allra bästa bortalag anser jag att The Hornets lever farligt. Det går undan när Preston ställer om på lirare som Barkhuizen och Sinclair och jag ger The Lilywhites god skrällmöjlighet på Vicarage Road. Större system innebär alla tecken. 

9. Rotherham – Bournemouth 2
Bournemouth fortsätter att imponera och efter den andra halvlekens pulverisering av Reading följde Körsbären upp med att komfortabelt lägga Nottingham på rygg i veckan. Matchvinnare finns det gott om hos gästerna där Solanke, Brooks och Stanislas sticker ut allra mest. New York Stadium är dock ingen enkel arena att komma till. Rotherham ger inte bort en millimeter till sina motståndare och här ser tvåan ut att streckas på för glatta livet. Finns deg över är krysset inget dumt komplement till tvåan. 

10. Norwich – Coventry X
Norwich har radat upp segrar mot slutet och serieledningen som Kanariefåglarna flugit upp till är svår att snacka bort. Truppläget är dock inte det bästa inför mottagandet av Coventry då en diger skadelista plus avstängningen på viktiga Buendía stör. Mange Hedmans gamla gäng kommer också stärkta efter fyra inspelade poäng av de senaste sex möjliga där framför allt segern mot Cardiff var ett styrkebesked. Ettan ser ut att bli en alldeles för stor favorit och då väljer jag att gardera upp hela vägen. 

11. Sheffield Wednesday – Stoke 2
Stoke ser ut att ha något på gång den här säsongen och förlusten mot Norwich var inte alls rättvis sett till spelet. The Potters dominerade den tillställningen från början till slut och lita på att gästerna är ute efter retroaktiv revansch när de kommer till Hillsborough. Sheffield Wednesday har bara en seger på de åtta senaste i ligan och med den usla formen blir det inte lätt att tas med Stoke. Löser Ugglorna en poäng ska de vara mer än nöjda. X2!

12. Derby – Wycombe 1
Kolossalt viktig match i bottenstriden där Derby fortsatt underpresterar. Att endast ha lyckats vinna en match med spelare som Rooney, Waghorn, Lawrence och Knight i truppen är smått ofattbart och nu måste The Rams ta sig i kragen för att ha chans att rädda säsongen. Wycombe har gått bättre mot slutet, men truppmässigt har inte The Chairboys i den här divisionen att göra. Jag tror på ett trendbrott för Derby och låter, med visst darr på ribban, ettan pröva sina vingar.

13. Ipswich – Charlton 1
League One avslutar kalaset med ett ovisst möte från Portman Road. Både Ipswich och Charlton har siktet inställt på The Championship och hittills har aktörerna levererat väl. The Tractor Boys har framför allt varit säkerheten själv på eget gräs, men här övervärderas ettan. Charlton är inga duvungar och segern borta mot Portsmouth visar att gästerna kan fälla vilket lag som helst var som helst. Jag inleder med 1X men plockar med tvåan så fort det bara går på större rader.

Till Stryktipset – klicka HÄR!

Spiken utom fara!

Manchester City
Burnley ser inte fram emot den här resan och med en utvilad Kevin De Bruyne kör City över gästerna. Ettan är helt gjuten.

Kupongens drag!

Coventry
Norwich har ett jobbigt frånvaroläge att förhålla sig till och blir här alldeles för stora favoriter mot ett hårt jobbande Coventry. Jag tror gästerna har god skrällchans och garderar brett!

192 rader

1. Everton – Leeds 12
2. Man City – Burnley 1
3. West Brom – Sheff U 2
4. Birmingham – Millwall X2
5. Blackburn – Barnsley 12
6. Cardiff – Luton 1
7. Huddersfield – Mboro 2
8. Watford – Preston 1X
9. Rotherham – Bournem. 2
10. Norwich – Coventry 1X2
11. Sheff W – Stoke X2
12. Derby – Wycombe 1
13. Ipswich – Charlton 1X

1296 rader

1. Everton – Leeds 12
2. Man City – Burnley 1
3. West Brom – Sheff U 2
4. Birmingham – Millwall X2
5. Blackburn – Barnsley 1X2
6. Cardiff – Luton 1
7. Huddersfield – Mboro 2
8. Watford – Preston 1X2
9. Rotherham – Bournem. X2
10. Norwich – Coventry 1X2
11. Sheff W – Stoke X2
12. Derby – Wycombe 1
13. Ipswich – Charlton 1X2

Spelstopp: 15:59

Till kupongen – klicka HÄR!


Namn: Johannes Wetterberg 
Bor: Malmö med sambo och två katter 
Yrke: Spelexpert 
Expertområde: Fotboll 
Favoritspel: Stryktipset
Favoritlag: Arsenal och Malmö FF


Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelalagom.se

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!