TV-profilens klockrena svar – 10 år efter Andreas Jämtins dundersågning: ”Han var ju ett svin…”

Andreas Jämtin bjöd på tidernas roligaste sågning i SHL.
Nu svarar offret och tv-profilen Petter Rönnqvist 10 år senare.
– Det är ju en underbar sågning!, säger han i podden ”Släpp Sargen”.

I den omåttligt populära hockeypodden ”Släpp Sargen” skulle Robin Figren nyligen utse hockey-Sveriges roligaste snackis genom tiderna. Då valde han Andreas Jämtins klassiska dundersågning i Aftonbladet av C More-experten Petter Rönnqvist.

Jämtins attack

Det var 2011 som Jämtin åkte ut för en hög klubba varpå Rönnqvist i studion bland annat kallade honom för ”fegaste spelaren i ligan” och ”ett svin”. När den dåvarande Linköpingstjärnan fick höra det här efter matchen så höll han inte direkt tillbaka i sin sågning.
”Vi pratar om en kille som fått 5 000 skott i huvudet under sin karriär. Det kan lätt bli komplikationer av sånt och man undrar ju hur det står till i Petters hjärna. Frågan är hur lämpad han är att sitta som expertkommentator? Petter har tagit rollen som den störa bödeln som ska straffa folk hit och dit. Det kommer från en kille som sitter med sin epa-lugg och ser för jävlig ut i studion. Det ser ut som att han varit på en inkilning i två dagar och sedan kommit direkt till sändning”, sa Jämtin då.

Andreas Jämtin, SHL
150131 Hv71s Andreas Jämtin under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Hv71 den 31 januari 2015 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN / Cop 117

Nu har även Petter Rönnqvist gästat Släpp Sargen och då kom självklart den här händelsen på tal igen – 10 år senare. Den tidigare målvakten och numera tv-experten minns de smått klassiska formuleringarna väldigt väl.
– Det är ju en underbar sågning! Fenomenalt – det får man ge Jämtin. Han har inte mycket på sitt bord, men de där sågningarna har han i sig. Jag garvade gott också, det där rör mig inte i ryggen liksom, men någonstans kom det ju från att vi hade Jämtin och Ledin på den tiden som satt som lite i en svinstia. När de var tillsammans i HV kallades de ju ”elitseriens svin”, eller något sådant. Det var därifrån som jag tog det – han var ju ett svin. Jag visste ju vad jag hade sagt, det var inte att jag försökte hänga ut honom som ett svin, men det tog ju hårt – och då får jag bjuda på det där, säger C More-experten i podden.

Profilens svar

Rönnqvist fortsätter berätta hur det egentligen är att ge kritik till hockeyspelare och vissa tar det hårdare än andra.
– Det jag alltid sa om Jämtin var att han har mer hockey i sig. Skulle han koncentrerat sig mer på det skulle han liksom kunna ha varit i NHL. Det är alltid så – man ger kritik, men det finns också en annan sida. Jag har ju varit på ”Dicken” (Dick Axelsson) som då har irriterat sig – och liksom skickat privata meddelanden till en efter matcherna. Jag förstår ju att vi går in på skinnet på spelarna – och det vet jag ju från min egen tid som spelare också. Man tar åt sig, tycker att den där journalisten skriver si eller så och hade ingen koll liksom. Jag förstår att man blir förbannad. Då (efter Jämtins sågning) kände jag mest att ”jag vet hur den träffade, den där”, säger han i intervjun.

Petter Rönnqvist, C More
171230 Cmores expert Petter Rönnqvist under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 30 december 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Angående formuleringen ”vi pratar om en kille som fått 5 000 skott i huvudet under sin karriär. Det kan lätt bli komplikationer av sånt”, har Rönnqvist också ett svar på tal.
– Jag vet inte ens om Jämtin vet hur man siktar på huvudet…

Lyssna här:

LÄS MER: Avslöjar nu Henrik Lundqvists stora raseriutbrott – när C More-experten gick före(!): ”Han blev helt galen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!