Avslöjar nu Henrik Lundqvists stora raseriutbrott – när C More-experten gick före(!): ”Han blev helt galen”

Henrik Lundqvist var en ung supertalang i Frölunda.
Och redan då hade han en vinnarskalle av råge.
– Han blev helt galen, säger C More-experten Petter Rönnqvist i podcasten ”Släpp Sargen”.

Henrik Lundqvist är en av tidernas främsta målvakter och det som han åstadkommit i NHL under sina många år i ligan är oerhört imponerande. Han har blivit ”The King” med hela Manhattan, ansiktet utåt för New York Rangers organisation och helt enkelt en idrottare i absoluta världsklass.

Avslöjar stora ilskan

Och det var inte särskilt många som blev förvånade över Lundqvists otroliga succé i världens bästa hockeyliga med tanke på vilken otrolig talang han var. Redan när han kom upp i Frölundas A-lag i början av 00-talet så stod det klart att det var en talang utöver det vanliga, men det dröjde innan han var helt ordinarie i Rangers.

Henrik Lundqvist, NHL
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist grimaserar under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Petter Rönnqvist var den som konkurrerade med Henrik Lundqvist när den blivande NHL-stjärnan säsongen 01/02 kom upp till A-laget från Frölundas juniorer – och då skulle utmana om förstaspaden i dåvarande Elitserien.

Nu berättar C Mores expert om vad han minns bäst från den här tiden ihop med ”Henke”.

– Det är väl hur förbannad han blev när han inte fick spela, när Conny Evensson sa att jag skulle spela, säger Rönnqvist i podcasten Släpp Sargen.

”Blev helt galen”

Petter Rönnqvist menar att Lundqvist tyckte att han förtjänade att spela – och hade svårt att dölja sin besvikelse när det inte blev så.

– Jag hade lite skadeproblem under den säsongen, men så fort jag blev hel igen så sa Conny att ”Petter ska spela”. Sedan var det ju så att ”Henke” spelade bra hela tiden, men där inför slutspelet så gick ju topplocket på ”Henke” när han inte fick spela den första kvarten mot Djurgården. Han blev sur, men vi hade riktigt bra kontakt – och han hade ju samtidigt respekt för att jag liksom hade spelat många år i SHL, varit i Davos och så där, säger han.

011117 Ishockey, Elitserien, Petter Rönnqvist, Målvakt, Mask Frölunda © Bildbyrån

Rönnqvist menar att Lundqvist alltid hade respekt mot sin målvaktskollega, men ibland var det tydligt kring hur superstjärnan egentligen kände. Och det är just det som gjort honom så bra, menar Rönnqvist.

– Han hade en enorm respekt, det fanns inga divalater över huvud taget, men jag såg ju det på honom – att han blev så jäkla sur och det är det som kännetecknar honom och ”Foppa” (Peter Forsberg). När jag fick stå första där – han blev ju helt galen, försvann liksom på en sekund, berättar C More-experten.

LÄS MER: Nya, chockerande uppgifter – avslöjar nu den verkliga anledningen bakom NHL-målvaktens död: ”En hjälte!”

Få våra nyhetsbrev!