Tre Kronor-stjärnans ärliga ord – så otroligt mycket pengar nobbade han från SHL-laget: ”Smickrande…”

Carl Klingberg nobbade en återkomst till SHL.
Trots ett monstererbjudande från Örebro.
– Det är klart att det är smickrande när ett lag erbjuder så mycket, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Carl Klingberg har gjort braksuccé i den schweiziska ligan under de senaste säsongerna, och när han väl väljer att flytta hem till Sverige kommer det vara huggsexa om hans signatur. Men att han skulle flytta hem redan förra året hade varit förvånande, och det var därför många ögonbryn som höjdes när uppgifter kom att Örebro lagt ett monsterbud på stjärnan.

Monstererbjudandet

Carl Klingberg valde att nobba erbjudandet, och stannade kvar i Schweiz, och i podcasten ”Släpp Sargen” berättar nu Tre Kronor-stjärnan ärligt om budet och känslorna när Örebro försökte locka hem honom.

– Det var väl inte jättenära kanske. Det var ett jättebra erbjudande, och det är klart att det är smickrande när ett lag erbjuder så mycket, och det var även under lång tid, säger han i podden.

211110 Sveriges Carl Klingberg jublar efter 2-0 under ishockeymatchen i Karjala Tournament mellan Sverige och Tjeckien den 10 november 2021 i Linköping. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN

Kontraktet som erbjöds var på hela fyra år.

– Så det var rejält. Det är klart att man lyssnade, men någonstans var jag väldigt inställd på att fortsätta här, eller kanske KHL om det skulle dyka upp någonting massivt. Då blev det lite så… Jag har inte det i åtanke, men det var bra att ha lite som ”extra”, säger han.

Avslöjar lönen

Carl Klingberg är dessutom starkt förknippad med Frölunda, någonting han hade i huvudet.

– Hade det varit aktuellt med SHL, då hade jag ju velat kolla med Frölunda: ”Okej, vad kan ni göra?”. Till Frölunda och andra klubbar sa jag ju att jag kommer fortsätta utomlands, jag ville inte ge några falska förhoppningar. Och lite den jargongen var det även med Örebro. Men de ville väl verkligen locka mig och fortsatte bara att öka på och öka på, säger han.

210901 Carl Klingberg under en träning med ishockeylaget Zug den 1 september 2021 i Cham. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Carl Klingberg avslöjar även exakt hur mycket det rörde sig om i lön.

– Det var höga summor, och det senaste jag hörde var väl att det var närmare 300 000 än 250 000 i månadenn. Men som sagt, jag är ju ”frölundait”, och det skulle krävas ganska mycket för att det skulle bli nåt. Att det inte blev nåt i varken Schweiz eller Ryssland, och att Frölunda inte var intresserade. Då hade man kanske tänkt på det. Men det gick bra under säsongen, med VM-spel, och min status var ganska bra, och det löste sig bra med Zug till slut, säger han.

LÄS MER: Frida Karlsson i tårar efter världscuppremiären – tröstades av ledare: ”Det är synd… Känns skit!”

Få våra nyhetsbrev!