Frida Karlsson i tårar efter världscuppremiären – tröstades av ledare: ”Det är synd… Känns skit!”

Frida Karlsson tog sig till final – men var plötsligt långt efter.
Efteråt var hon besviken och tröstades av ledare.
– Jag tror faktiskt att jag hade kunnat vara med och slåss om det. Det känns skit!, säger hon.

Det var långt ifrån självklart att Frida Karlsson ens skulle ställas upp i sprinten i Ruka på fredagen. Stjärnan har gjort stora avtryck i distanslopp under åren, men har inte fått hävda sig mycket på sprint, dels då det finns mängder av stjärnor i Sverige som faktiskt tillhör de bästa i världen.

Tårarna efteråt

Men Frida Karlsson var tydlig med att hon ville starta världscuppremiären i Ruka, och det fick hon göra. Och snacka om att tacka för förtroendet. Frida Karlsson tog sig vidare till kvartsfinal, och såg urstark där och semifinalen. Men i finalen halkade hon långt efter, och slutade till sist sexa, alltså sist. Att Karlsson ens tog sig till final får anses som en stor framgång, med tanke på henens knappa erfarenheter, men Karlsson var besviken.

Foto: Viaplay

I Viaplays tv-bilder syntes det hur Karlsson var i tårar och fick tröstas av en svensk ledare.

– Jag känner mig så himla stark idag, så jag är ganska besviken nu. Det var som när vi vände där uppe och jag fick ett eget spår, så kändes det som att någon lagt klister i det. Det gick sjukt segt. Jag fick en lucka till de andra, det var en taktiskt miss som jag åkte på. Det var himla synd, säger hon.

”Det känns skit!”

Karlsson var nöjd med det hon visat upp innan finalen, men var alltså ändå besviken.

– Jag växer med dagen och jag kände mig pigg i finalen, men den där taktiska missen gör ju att jag inte kan vara med när det ska avgöras. Jag tror faktiskt att jag hade kunnat vara med och slåss om det. Det känns skit! Ugh! Förhoppningsvis får jag fler chanser i år att visa det, säger hon.

Foto: Viaplay

Men Frida Karlsson får fler chanser. Redan i morgon är det 10 kilometer klassiskt, och på söndag är det samma distans, men då i fritt.

– Nu vänder jag blad så snabbt som möjligt. Jag känner att jag har en stark kropp, så det ska bli kul att åka imorgon, säger hon.

LÄS MER: Svenskarna kraschade i varandra(!) och sumpade superläge – får nu en ursäkt: ”Det gick snabbt…”

Få våra nyhetsbrev!