Succétränaren avslöjar nu – det är den allra sämsta bortamatchen i hela SHL: ”Det är en fin arena, men…”

Vilken bortamatch är egentligen värst i SHL?
Skellefteås Robert Ohlsson tvekar inte.
– Det är en fin arena, men för lite folk, säger han.

Det är en ständig debatt mellan supportrar i SHL: Vilken arena är egentligen bäst? Och vilka fans håller egentligen allra högst klass? De arenor som ofta nämns i toppen när det kommer till framför allt stämning är lag som Djurgården, Rögle, Färjestad och Frölunda – men åsikterna är många.

Arenan han sågar

I podcasten Släpp Sargen så får Skellefteås succétränare Robert Ohlsson en rak fråga om vilken som är den värsta bortamatchen han vet, och han tvekar då inte på svaret.

– Malmö är för lite folk i, så den blir lite tråkig att komma till, säger han.

220115 Skellefteås tränare Robert Ohlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Skellefteå den 15 januari 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Robin Firen, tidigare profil i SHL och numera proffs i Schweiz, är en del av podcasten, och lägger då till att han kanske ser på arenor på ett lite annat sätt än vad tränare gör.

– Coacherna får ju inte ta del av det där sköna, för de duschar ju inte efter och så. Men det vore ju jävligt intressant om du hade sagt Malmö, om det nu var så att du hade tagit en dusch med gubbarna efter en match. Jag tror inte du hade sagt Malmö då, säger han.

”Jag gillar ju atmosfär…”

Men Robert Ohlsson motiverar sitt svar med att han inte bryr sig om hur ny eller fräsch arenan är, utan snarare på andra parametrar.

– Jag gillar ju när det är atmosfär, och när det är bra tryck. Så trycket i Ängelholm är ju häftigt, och Hovet liksom. Det är ju på plussidan för mig, säger Ohlsson.

210925 Skellefteås tränare Robert Ohlsson efter ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 25 september 2021 i Gävle. Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Det är lite märkligt att se till publiksnitt den här säsongen, då det varit restriktioner kopplade till coronapandemin på arenorna, men som exempel hade Malmö Redhawks bara 3969 personer på sin senaste hemmamatch – i en arena som tar cirka 13 000 personer.

– Jag kan acceptera dåliga omklädningsrum, det är inga problem. Men när det är för lite folk på arenorna, det tycker jag är tråkigt, och därför blir det Malmö. Sen är det en fin arena, men det är för lite folk, säger Ohlsson.

LÄS MER: SHL-tränarens plötsliga kritik mot Dick Axelsson – uttrycker nu sin oro: ”Jag är bekymrad…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!