SHL-tränarens plötsliga kritik mot Dick Axelsson – uttrycker nu sin oro: ”Jag är bekymrad…”

Djurgården är på väg uppåt i SHL-tabellen.
Men någonting med Dick Axelsson bekymrar Robert Ohlsson.
– Det gör mig bekymrad, säger Skellefteå-tränaren i podcasten Släpp Sargen.

Djurgården var kanske inte tippat att ta SM-guld av experterna den här säsongen, men det var nog få som hade kunnat förespå att det skulle så risigt som det faktiskt har gjort. Stockholmsklubben har legat i botten av tabellen under i stort sett hela tiden, och har dessutom haft kaos inom både spelartruppen, och med ledare som lämnat.

Tränarens dom

Men den senaste månaden har klubben lyft något, och mycket av den anledningen stavas kanske Dick Axelsson. Profilen avslutade karriären förra året, men gjorde en högst oväntad comeback efter jul, och vid ungefär samma tidpunkt så började Djurgården vinna hockeymatcher igen, och det är ingen slump, menar Robert Ohlsson.

220222 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 22 februari 2022 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Ohlsson var tränare i Djurgården fram till förra året men är nu i Skellefteå, och menar att Axelsson är den viktigaste spelaren om det ska bli fortsatt spel i SHL nästa år.

– Jag tror att Djurgården kan hålla sig kvar. Om de bara får upp mungiporna på nummer 31, så tror jag att de grejer det. Får Djurgården inte upp mungiporna på honom, då blir det tufft, tror jag. Både Timrå och Malmö är ju ändå bra lag, så de behöver få upp Dicken på bushumör, får då sprider han den glädjen in i gruppen, och den behövs, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Kritiken mot Dick

Robert Ohlsson menar dock att allt inte är frid och fröjd. Han börjar nämligen se mönster som bör oroa Djurgården.

– Jag var lite bekymrad när jag såg Dicken här uppe, för jag tyckte inte att han hade det där buset, och det gjorde mig bekymrad. När han kom in direkt så tyckte jag att han hade det där buset, och direkt så såg man att Djurgården fick den effekten i gruppen, att alla började spela hockey. Jag tycker inte att jag ser den nu, säger han.

220201 Skellefteås tränare Robert Ohlsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 1 februari 2022 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Ohlsson är samtidigt orolig för hur det ska gå i eventuellt kvar för att hålla sig kvar – där Axelssons humör blir än viktigare.

– Det är en annan anspänning. Det är bra hockeyspelare som spelar med för stor anspänning, och Dick har en effekt av att få upp mungiporna, och ner axlarna, så han är nog den viktigaste spelaren i den gruppen just nu, säger Robban.

LÄS MER: När Peter Forsberg bara fick nog – och vände ett 0-5-underläge helt på egen hand

Få våra nyhetsbrev!