Stora SHL-profilen avslöjar nu tidernas skönaste sågning från Hardy Nilsson: ”Är det bra eller dåligt..?”

Hardy Nilsson kunde verkligen konsten att såga sina spelare.
Fråga bara Christian ”Fimpen” Eklund…
Nu avslöjar profilen den allra värsta sågningen han fick motta.

Christian ”Fimpen” Eklund var min sin stenhårda och uppoffrande spelstil, och sin stora arbetsmoral, en riktig publikfavorit i Djurgården. Eklund var kanske inte den skickligaste spelaren på isen alltid, men han visste verkligen hur man fick sina motståndare ur balans, och han var aldrig rädd för att ta en duell på isen.

Underbara sågningarna

Eklund vann inga poängligor, men älskades av Djurgårds-fansen ändå, och än i dag är han betraktad som en riktig ikon inom klubben och dess supportrar. Men det var inte bara motståndare som hade problem med Fimpen, utan även hans egna tränare kunde höja rösten ordentligt.

Foto: Bildbyrån

Fimpen hade några riktigt profilstarka namn som tränare i Djurgården, som Hardy Nilsson, Niklas Wikegård och Lasse Falk. Samtliga var kända för att kunna ge sina spelare riktiga avhyvlingar, och i podcasten Släpp Sargen kan Fimpen bara skratta när Hardys namn kommer på tal.

– Hardy gillade att såga och han sågade ganska ofta mig. Men han var duktig på mycket, och han och jag gillade varandra jävligt mycket utanför. Som hockeyspelare var jag kanske inte favoriten, säger han.

”Som en död planka”

Fimpen fick höra en hel del, men en toksågning från Hardy minns han än i dag.

– Han hade några underbara sågningar, den jag minns bäst är nog: ”Ni gömmer er som ubåtar där ute, men inte du, Fimpen. Du ligger och flyter som en död jävla planka”, säger han.

111122 Ishockey, Elitserien, Djurgården: Hardy Nilsson, tränare, depp. © Bildbyrån

Eklund tog dock inte särskilt illa upp, och i dag skrattar han bara åt det hela. Och han har dessutom börjat fundera på vad som egentligen menades…

– Jag har aldrig förstått om det var bra eller dåligt, men jag tror att det var dåligt? Jag tänkte att det var en sågning, men nu på senare år har jag börjat vända, och tänkt: ”Fan, det kanske var något bra”. Jag vill inte fråga Hardy om det, för då kanske jag får reda på att det var en sågning, säger han.

LÄS MER: Börje Salmings starka tårar – bryter ihop när han avslöjar gåvan från lagkamraten: ”Nu blir jag rörd”