SHL-succéspelaren avslöjar nu sin stora dröm – att spela för ligarivalen(!): ”Det tror jag att alla vet...”

SHL-succéspelaren avslöjar nu sin stora dröm – att spela för ligarivalen(!): ”Det tror jag att alla vet…”

Han är en av Luleås – och hela SHL:s – bästa backar.
Samtidigt hymlar inte Oscar Engsund med att han en dag vill återvända till sin moderklubb.
– Det tror jag att alla vet…, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Oscar Engsund är en välkänd profil i SHL-sammanhang, och är enormt uppskattad av Luleås fans, med tanke på sin uppoffrande och ofta fysiska spelstil. Få spelare är så skickliga när det kommer till att dela ut tacklingar som Engsund, som sällan sätter ett skär fel i det defensiva arbetet.

”Det är häftigt”

I år har han dessutom fått ett stort genombrott i offensiven, då han i dagsläget är den målgladaste backen i hela ligan. Totalt har det blivit åtta fullträffar och totalt 17 poäng, och han har redan slagit sitt personliga poängrekord i SHL. Han har dessutom fått chansen i Tre Kronor, och många har nog redan placerat honom på radarn hos klubbar ute i Europa.

211219 Oscar Engsund of Sweden during the Channel One Cup ice hockey game between Czech Republic and Sweden on December 19, 2021 in Moscow. Photo: Vasily Ponomarev / BILDBYRÅN

Men Oscar Engsund själv menar att en annan klubb finns på hans radar, åtminstone i framtiden. Han är uppvuxen i Småland och följer ligarivalen Oskarshamns framfart.

– Det är häftigt, framför allt. När de gick upp så kollade jag varje match, det är en mäktig resa som man gjort, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Hoppas hoppa på den resan”

Succébacken hymlar inte med att han en dag ser sig själv spela i IKO, som gjort stor succé den här säsongen, och för tillfället ligger på slutspelsplats.

– I framtiden, det tror jag alla vet också, så hoppas jag att hoppa på den resan, och vara med där. Men det är nog några år kvar, så jag får hoppas att de är kvar i finrummet då. De har gjort det jäkligt bra i år, säger han.

211216 Oscar Engsund of Sweden during the Channel One Cup ice hockey game between Sweden and Russia on December 16, 2021 in Moscow. Photo: Vasily Ponomarev / BILDBYRÅN

Oscar Engsund har hunnit möta Oskarshamn många gånger sedan klubben gick upp i SHL, och menar att det inte är som vilken match som helst.

– Det är speciellt, jättespeciellt. Det är moderklubben, och när man är där nere känns det som att man känner igen varenda en på läktaren. Det är speciellt, säger han.

LÄS MER: SHL-stjärnans ärliga dom – om vem som är den fegaste spelaren i ligan: ”Då kan det brinna till för mig”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!