SHL-stjärnans ärliga dom – om vem som är den fegaste spelaren i ligan: ”Då kan det brinna till för mig”

SHL-stjärnans ärliga dom – om vem som är den fegaste spelaren i ligan: ”Då kan det brinna till för mig”

Han är ett av säsongen utropstecken i SHL.
Nu avslöjar Oscar Engsund vem som är fegast(!) i ligan.
– Då kan det brinna till för mig, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Oscar Engsund är rejält uppskattad i Luleå och har varit en rejäl nyckelkugge under flera säsonger i rad. Framför allt är det för sin defensiva skicklighet som han gjort sig ett namn, men den här säsongen har han plötsligt utmärkt sig offensivt, och han har redan(!) slagit sitt personliga poängrekord i SHL.

Avslöjar fegaste spelaren

Totalt har det blivit 17 poäng på 27 matcher för Engsund, som trots sin offensiva utveckling fortfarande inte viker sig för de fysiska kamperna. Engsund är en bjässe som är svår att passera, och det är inte sällan som han hamnar i dispyter med motståndare på isen.

211102 Luleås Oscar Engsund under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Luleå den 2 november 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

I podcasten ”Släpp Sargen” så får Engsund en rak fråga om vem som är den fegaste spelaren i SHL, och svaret blir Jonathan Pudas i Skellefteå.

– Någon som är lite feg, som alltid kommer när domarna är där, är ju Pudas till exempel. Nu har jag lärt känna honom litegrann så jag har lite svårt att säga något dumt om honom. Han är en skön kille utanför i alla fall, men på isen kan han vara en jävel ibland, säger han.

”Då kan det brinna för mig”

Engsund nämner även en spelare som numera lämnat SHL, nämligen Mathias Bromé.
– Nu spelar ju inte Bromé längre, men han var likadan. Han kom precis när domarna kom, och då skulle han vara kaxig. Annars var han rätt liten, säger han.

211228 Luleås Oscar Engsund under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Luleå den 28 december 2021 i Karlstad. Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN

Oscar Engsund berättar vidare vad som stör honom när han ute på isen.

– Det är när man ställer sig bakom domaren. Man käftar som fan eller delar ut någon fulsmäll, men när man väl ska stå upp för sig själv väntar man till domaren kommer – och då delar man ut ett slag. Då kan det brinna till för mig. Inte för att jag är bra på att slåss eller så, utan det är själva grejen att man inte gör något när man är själv, bara när man vill ha skydd, säger han.

LÄS MER: Trotjänaren Joel Lundqvist förlänger med Frölunda – klar för sin 19:e(!) säsong i klubben: ”Vill jaga titlar”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!