SHL-stjärnans helt ärliga svar – möttes av kritikstorm efter uttalandet i tv: ”Jag försökte skoja till det...”

SHL-stjärnans helt ärliga svar – möttes av kritikstorm efter uttalandet i tv: ”Jag försökte skoja till det…”

Han möttes av en rejäl kritikstorm efter ett uttalande i C More.
Nu talar Richard Gynge ut om den uppmärksammade händelsen.
– När jag väl sa det hade jag inte en tanke på att det skulle väcka känslor, säger Gynge i podcasten ”Släpp Sargen”.

Richard Gynge avslutade i våras sin andra raka säsong i Växjö Lakers sedan återkomsten till Sverige, efter flera år i ryska KHL. Det har blivit omedelbar succé för poängkungen Gynge, som den gångna säsongen svarade för 32 poäng i grundserien – och ytterligare 10 poäng på 14 matcher i slutspelet.

Enorm kritik

Med det var en av de största SM-guldhjältarna för Växjö Lakers, men allt var inte frid och fröjd för forwarden under säsongen. Richard Gynge hamnade nämligen i rejält blåsväder då han i en intervju med C More sa att han tyckte det var skönt och roligt att vara ute på roadtrip med laget för att man då slipper sin ”krävande fru”.

210510 Växjös Richard Gynge jublar med LeMat pokalen efter att ha vunnit SM-guld under final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Uttalandet väckte oerhört starka reaktioner på sociala medier – och i podcasten Släpp Sargen talar nu Växjös forward ut om händelsen.

– När jag väl sa det hade jag inte en tanke på att det skulle väcka känslor. Jag tänkte faktiskt inte så långt. Jag försökte skoja till det – och framför allt skoja till det lite med min fru där hemma, säger han.

”Förstod inte vad som hänt”

Den förre SHL-profilen Robin Figren, som numera spelar hockey i Schweiz, är en av programledarna i podcasten, och säger till Gynge:

– Du har varit i Ryssland alldeles för länge, replikerar Robin Figren. Det där måste du ju förstå – du får ju inte skoja med någon…

– Exakt! Nej, men när journalisterna ringde där efteråt så trodde jag att de skulle fråga mig om matchen, så gick de på om det där. Det tog liksom fem frågor innan jag förstod vad som hade hänt, säger Gynge och fortsätter:

– Jag håller inte på med sociala medier så mycket, som tur väl är, men det var ett gäng grabbar i laget som sa att deras tjejer hade hört av sig till dem och sagt att ”Gynge får vara beredd att sova på soffan ett par dagar”.

210411 Växjös Richard Gynge jublar efter sitt 1-3 mål under ishockeymatchen i Kvartsfinal två i SHL mellan Växjö och Färjestad den 11 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Kritiken som framfördes mot Gynge kom framför allt på sociala medier.

– Jag läste något i efterhand där om din fru – det var inte några problem där? frågar programledaren Niclas Norlindh.

– Nej, precis – vi är fortfarande gifta. Jag var välkommen in i sovrummet. Hon tyckte mest att det var roligt. Jag fick mycket kärlek också. Det var många som kom fram och sa att jag inte skulle bry mig om det där, säger Växjö-stjärnan.

LÄS MER: SHL-profilens oväntade val när han ska utse fulaste motståndaren – pekar ut tv-profilen: ”Han var elak”

Få våra nyhetsbrev!