SHL-profilens helt ärliga ord – om hånfulla onanigesten mot rivalerna: ”Det kanske inte är så moget, MEN…”

Daniel Widing var en spelare som rev upp känslor.
Nu berättar han ärligt om den uppmärksammade onanigesten mot Luleå.
– Förlåt, men det är kul, säger han.

Daniel Widing meddelade under våren att han avslutat sin hockeykarriär, och med det så har svensk hockey förlorat en riktig profil. Under alla åren i SHL – totalt blev det hela 15 säsonger – så hann Widing med att bråka med de flesta, och under några år tycktes det alltid hända någonting lite extra kring honom.

Ärliga orden om onanigesten

Mest uppmärksammat är kanske hånet mot Bert Robertsson efter SM-guldet, då han efter att ha vunnit guld med Brynäs passade på att nämna att SAIK-tränarens tårar efteråt var det bästa med hela guldet. Men det fanns betydligt fler kontroverser under alla åren i SHL.

Foto: C More

Utöver det klassiska hånet mot Robertsson så var det onanigester mot motspelare, vattenflaskor in på isen, slagsmål i spelarbås – och en del annat. Just onanigesten var extremt omtalad då det hände, kanske framför allt för att det var i ett derby mot Luleå. Widing fick sedermera avstängning för tilltaget, men är i dag inte särskilt ångerfull.

 – Förlåt, men det är kul. En onanigest kanske inte är så moget, men jag tycker att det är inom gränsen för … ja, sedan är det också svårt att sätta gränser, men det drar ändå uppmärksamhet till hockeyn. Det blir lite löpsedlar, det snackas lite, folk går till jobbet och pratar om det. Allt prat om tacklingar som pågår nu – det är ju så tråkigt att det är helt sjukt. Då är det väl roligare att prata om något som i alla fall inte gjort illa någon?, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Enorma karriären

Daniel Widing har i SHL representerat Leksand, Brynäs, Djurgården, Skellefteå, Rögle och Luleå. Utöver spel i Sverige så har det även blivit sejourer i Finland, Nordamerika, Schweiz och Tyskland. Han gjorde sina första matcher i SHL redan under säsongen 1999/2000, och totalt hann det bli hela 603 grundseriematcher och 205 poäng i Sveriges högstaliga, samt hela 76 slutspelsmatcher.

190226 Rögles Daniel Widing under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 26 februari 2019 i Luleå. 
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Widing meddelade som sagt sin karriär tidigare under våren, efter att förra säsongen representerat både Djurgården och Luleå. I dag är han inte lika imponerad av dagens hockey, som han menar förlorat känslorna.

– Jag tycker att hockeyn har blivit helt annorlunda. Först och främst tycker jag att det går lite för fort – det blir inget roligt spel, det blir inga situationer som gör att sådana här grejer skapas längre. Jag tycker att hockeyn är på helt fel väg. Känslor ska finnas inom hockeyn, men det finns så mycket motstånd till det, säger han i podcasten.

LÄS MER: När Linus Omark var nära att kastas in i amerikanskt fängelse – efter nakendramat: ”De ringde från NHL…”

Få våra nyhetsbrev!