SHL-profilen Robin Figrens lägger sig nu helt platt – och höjer Leksand till skyarna: ”Slog mig på fingrarna”

SHL-profilen Robin Figrens lägger sig nu helt platt – och höjer Leksand till skyarna: ”Slog mig på fingrarna”

Leksand är klara för kvartsfinal i SHL.
Då lägger sig Robin Figren platt – och tokhyllar laget.
– Det här såg man ju inte komma, säger profilen i podcasten ”Släpp Sargen”.

Leksand har under de senaste åren haft det turbulent med flera ned- och uppflyttningar till SHL. Förra säsongen så var man tillbaka i den högsta serien igen, men hade det då kämpigt och hade det inte varit för att coronaviruset avslutade säsongen i förhand så hade det blivit negativt kval.

Figrens hyllning

I år har det dock sett betydligt bättre ut, och många av de spännande värvningarna man gjorde inför säsongen har slagit extremt rätt ut. Leksand hade en hel drös med nya spelare inför säsongen, som de flesta levererat över förväntan, samtidigt som den nya tränaren Björn Hellkvist, som värvades under uppmärksammade former, verkligen fått ihop den slagkraftiga truppen till ett farligt lag.

210311 Leksands Ashton Carter jublar med Matt Caito efter 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Brynäs den 11 mars 2021 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Leksand är sedan länge redan klart för spel i SM-slutspelets kvartsfinaler, någonting som imponerar på den förre SHL-spelaren Robin Figren.

– De har ju visat att de definitivt är ett topp sex-lag. Det här såg man ju inte komma. Man såg ju den där förstakedjan, men trodde inte att det skulle räcka så här långt. Med det sagt så tar jag inte någonting ifrån de andra heller, för man har verkligen kommit ihop som ett lag. Den eminenta förstakedjan har liksom varit pricken över I:et – och gubbarna där bakom har tagit sig i kragen, säger han i podcasten Släpp Sargen, och fortsätter:

– De verkar ha en jäkla harmoni. De verkar må jäkligt bra utanför. Har det blåst lite kring Leksand innan, så verkar det vara mer vindstilla nu. Spelarna som jag pratar med bor till exempel på samma gata. Jag tror att det liksom är enkelt rent socialt.

”Slog mig på fingrarna”

Tränaren Björn Hellkvist, som kom till LIF inför säsongen, hyllas nu i rejält hockey-Sverige. 

– Helt ärligt trodde jag inte att det skulle bli så bra. Jag trodde att det skulle ta betydligt längre tid. Han slog mig på fingrarna – och har gjort det jäkligt bra, säger ”Figge”.

190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Leksand gör sin bästa säsong på många, många år – och Robin Figren menar att det oavsett utfall i slutspelet är någonting att vara stolta över.

– Man ska vara väldigt nöjda med sin grundserie. Även om det skulle skita sig i kvarten så har man gjort en klart godkänd säsong. 

LÄS MER: Martin Thörnberg avslöjar nu hur otroligt lite han krävde för att stanna kvar i HV71 – men fick ändå(!) nej

Få våra nyhetsbrev!