Martin Thörnberg avslöjar nu hur otroligt lite han krävde för att stanna kvar i HV71 – men fick ändå(!) nej

Martin Thörnberg avslöjar nu hur otroligt lite han krävde för att stanna kvar i HV71 – men fick ändå(!) nej

Martin Thörnberg dumpades av HV71.
Detta trots att han hade kunnat gå ner enormt mycket i lön.
– Jag hade kunnat spela för en väldigt, väldigt billig peng, säger klubbikonen i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var förra våren som HV71 tog ett minst sagt kontroversiellt beslut, då man valde att inte förlänga kontrakten med trotjänarna Martin Thörnberg och Oscar Sundh, som båda två var extremt omtyckta av fansen. Ser man till de båda klubbikonernas cv:n är det väldigt lätt att förstå varför.

”Hade spelat billigt”

Oscar Sundh hade precis avslutat sin nionde(!) raka säsong i klubben, samtidigt som Martin Thörnberg samma säsong firade 700 spelade matcher för laget. Det är inte alltför många spelare som gör så många säsonger eller matcher för en och samma klubb, och när beskedet kom om att duons kontrakt inte förlängs så uttryckte de med all tydlighet sin besvikelse.

191226 HV71:s Martin Thörnberg uppmärksammas för sin 700e match inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 26 december 2019 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Nu, i podcasten ”Släpp Sargen”, berättar Martin Thörnberg om att han var öppen för att spela med en betydligt lägre lön, men att han inte ens fick chansen att diskutera det hela.

– Man har alltid varit besviken innerst inne – att det har blivit som det har blivit och att man inte ens fick en liten diskussion om att man hade kunnat spela för en billig peng. Det var verkligen ”nej” – fanns inte den minsta lilla diskussionen över huvud taget. Det är det som gjorde mig besviken, säger Thörnberg i podden.

”De ville inte ha mig”

Thörnberg berättar att lönen han hade kunnat tänka sig hade fått många att rygga tillbaka, men HV fick alltså aldrig ens erbjudandet.

– Jag hade kunnat spela för en väldigt, väldigt billig peng. Jag tror knappt juniorerna hade spelat för så lite pengar. Då hade man fått vara med ett år till och kunna avsluta på ett bra sätt, men det var verkligen att de hade bestämt sig. De ville inte ha mig där. 

Martin Thörnberg, HV71
200218 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och HV71 den 18 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

När Thörnberg väl slänger ut sig en summa så är det helt klart en summa som HV71 hade haft råd att betala.

– Jag hade lätt kunnat lira för 30 000 kr i månaden. 

Men så blev alltså inte fallet. Martin Thörnberg har under säsongen i stället spelat i division 1. För HV71 har säsongen varit katastrofal, och nu väntar kval för att hålla sig kvar i SHL.

LÄS MER: C More-profilens utspel efter avskedet – vill se Niklas Wikegård som ny sportchef i SHL-laget: ”Han är stark”

Få våra nyhetsbrev!