SHL-profilen Robin Figrens helt oväntade avslöjade – om Frölundas(!) matchtröja: ”Det är faktiskt jag som...”

SHL-profilen Robin Figrens helt oväntade avslöjade – om Frölundas(!) matchtröja: ”Det är faktiskt jag som…”

Han lämnade Frölunda 2017.
Nu kommer Robin Figren med ett oväntat avslöjande om klubbens matchtröjor.
– Det är faktiskt undertecknad som varit inne med sina smutsiga fingrar där och petat, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Under sina år i SHL så växte Robin Figren fram som en rejäl profil. Han kanske aldrig var den som gjorde flest poäng eller vann flest dueller – men han var en jäkel på att surra och var aldrig rädd för att sticka ut hakan.

Avslöjar nu sin roll

Men Figren har trots allt en gedigen meritlista med 188 gjorda poäng i Sveriges högsta liga, och han har hunnit med att vinna både SHL och CHL. Figren har tillhört några av Sveriges bästa klubbar, däribland Frölunda – där han fortfarande sätter avtryck, på ett litet oväntat sätt.

140904 Frölundas Robin Figren under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Genève-Servette den 4 september 2014 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen berättar nämligen ”Figge” att han brinner för matchställ och hur de ser ut. Den tidigare SHL-stjärnan menar också att det oftast finns ett gäng spelare i varje lag som bryr sig lite extra om sådant.

– Det är inte så att man värdesätter det högst i livet, men jag tycker att det är intressant när det ska släppas någon ny matchtröja. Det är kul att lägga sig i, säger Figren i podden.

”Det är jag som…”

Han tar sedan upp ett exempel från hans tid i just Frölunda (2013–2017).

– Då var ju CHL ganska nytt – och att man skulle ha speciella tröjor för det. Då var jag alltid inne hos materialarna och påpekade lite grejer om matchtröjorna. Man kunde välja mellan lite olika sätt och så där, säger han.

210902 Simon Edvinsson, Michael Spacek and Teodor Niederbach of Frölunda celebrate after 3-2 scored by Michael Spacek during the CHL ice hockey game between Frölunda and Mlada Boleslav on September 2, 2021 in Göteborg. Photo: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det är alltså Figrens drag som gör att Frölunda, än i dag, ser ut som de gör när de spelar i CHL.

– Så att de (Frölunda) spelar i svart på hjälmar och byxor (i CHL) – det är faktiskt undertecknad som varit inne med sina smutsiga fingrar där och petat. Jag har sett att de bara behållit det, säger han.

LÄS MER: När svenskstjärnan kom till NHL – och fick alla att gå i taket över skridskovalet(!): ”Tyckte jag var dum i huvet”

Få våra nyhetsbrev!