SHL-profilen Rickard Wallin pekar ut SM-guldvinnaren – och nobbar egna laget: ”De har ett perfekt läge”

Det finns en tydlig guldfavorit i år.
Om man frågar SHL-profilen Rickard Wallin.
– De har fått ett perfekt läge att smyga med, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Han är en av SHL:s största profiler och har vunnit hela fyra SM-guld med Färjestad och spelat över 500 matcher i svenska högstaserien. Rickard Wallin vet verkligen vad som krävs för att vinna SM-slutspelet.

Nobbar FBK

Nu år årets säsong in i sitt stora avgörande och åtta lag gör upp i jakten på den åtråvärda Le Mat-pokalen. Men den stora frågan är vilket lag som får äran att lyfta SM-bucklan i vår.

Rickard Wallin, SHL
180512 Viasats kommentator Niklas Holmgren och expertkommentator Rickard Wallin inför ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92037

SHL-profilen Rickard Wallin pekar ut två lag som de stora utmanarna till SM-guldet 2021. Och han nobbar även sitt eget lag Färjestad BK.

”Perfekt läge”

Det ena laget är säsongens stora utropstecken och tabelltvåan Rögle BK.
– Jag tycker att Rögle verkar väldigt intressanta. Jag tycker de har byggt sitt lag så att det finns alla ingredienser som man önskar i ett lag. Sedan handlar det om att man tar med sig organisationens historik in i slutspelet, spelar man i ett lag som ofta går långt i ett slutspel så går det lättare. Och Rögle har inte gått långt i ett slutspel på många, många år. Så det blir en nyckel för dom att hantera den mentala biten, men de har alla förutsättningar för att kunna hantera det, säger Wallin när han gästar podcasten ”Släpp Sargen”.

SM-guld, SHL
190502 Pokalen Le Mat inför final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / 135986

Men framförallt heter den stora guldfavoriten i det här SM-slutspelet Växjö Lakers. De vann ligatabellen genom att kliva över 100-poängstrecket.
– Växjö däremot är också väldigt välbyggt och de vet vad som krävs. De har sina roller klara när man går in i ett slutspel och Sam Hallam har fått ett perfekt läge att smyga med i säsongen. För att kunna bygga på sitt sätt utan att någon kollar och så helt plötsligt: ”Jaha, de vann SHL!” Så det är ett perfekt läge och de känns som lite favoriter i min bok om jag ska ta ut något lag. Just att de har varit där förut och vet i ledarstaben ungefär hur man ska gå in mentalt. Det är en fördel, säger Wallin i sin analys och lägger in ett varningens finger för uppstickaren Rögle.
– Men jag gillar Rögle jättemycket också.

Vilka tror du vinner SM-guld i år? Kommentera artikeln med din guldfavorit!

Lyssna här:

LÄS MER: Profilen Robin Figrens jättekritik mot Brynäs – sågar klubben längs fotknölarna: ”Vad är det för jävla nivå!?”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!