Profilen Robin Figrens jättekritik mot Brynäs – sågar klubben längs fotknölarna: ”Vad är det för jävla nivå!?”

Brynäs sparkade sina tränare.
Robin Figren är inte imponerad över hur klubben hanterade det hela.
– Vad är det för jävla nivå!?, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det har varit svårt att undgå det enorma kaoset som varit kring Brynäs under de senaste veckorna. Inte nog med att man hamnade i den absoluta botten av SHL-tabellen, och tvingades kvala, efter den sista grundserieomgången skedde dessutom stora förändringar på ledarsidan.

”Pajasfasoner”

Peter Andersson, huvudtränaren, fick sparken från sitt uppdrag när han satt på bussen på väg hem, och så var även fallet med den assisterande tränaren Viktor Stråhle. Som en följd av det valde sportchefen Michael Sundlöv att lämna rollen som sportchef i förtid – och i media har det varit ett ordkrig mellan ordförande och tränare.

210403 Brynäs Kristofer Berglund deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Brynäs den 3 april 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Brynäs hanterande av situationen har fått mängder av reaktioner inom hockey-Sverige, och kritiken mot klubben har varit svidande. Det finns inte mycket kvar att säga om det hela, egentligen, med i podcasten ”Släpp Sargen” kan inte den förre SHL-profilen Robin Figren låta bli att häpnas över hur extremt dåligt man skött det.

– Ja, man blir nästan helt ställd. Vad fan ska man säga, helt ärligt? Hela skiten är bara pajasfasoner, säger han i podden.

”Vad är det för jävla nivå!?”

In tog i stället klubben två oprövade kort.

– Det kan bli jättebra, och det kan bli jättedåligt. Generellt så känns det såklart jättesvårt. Jag såg att Wikegård var inne på det här med att de här gubbarna nu ska in, och de vet säkert inte hälften av spelarna. De kommer behöva coacha på nummer på ryggen, och bara det blir ju… Vad är det för jävla nivå!?, säger Figren.

Robin Figren, SHL
181122 HV71:s Robin Figren deppar under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 22 november 2018 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

I den första matchen av kvalserien mellan Brynäs och HV71 visade dock Josef Boumedienne, ny huvudtränare, och Nils Ekman, ny assisterande tränare, att man kan ha något bra på gång. Efter stort förlängningsdrama så vann Gävle-klubben den första matchen av bäst av sju-serien. Match två mellan lagen spelas på fredagen.

LÄS MER: Klubbikonen Rickard Wallins kritik mot Färjestad – efter kontroversiella valet: ”Det känns märkligt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!