Klubbikonen Rickard Wallins kritik mot Färjestad – efter kontroversiella valet: ”Det känns märkligt”

Båda assisterande tränarna fick sparken – med två grundserieomgångar kvar.
Nu får Färjestad kritik av klubbikonen Rickard Wallin.
– Det känns märkligt, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Färjestad gick in till den nya säsongen som en av de absoluta toppkandidaterna, och många räknade med att man skulle ta sig långt i årets SM-slutspel. Men faktum är att laget var nära att inte ens komma dit. Karlstad-lagets grundserie var en stor besvikelse och man blev inte bättre än åtta, och man tvingades ta sig till kvartsfinal via åttondelsfinal mot Malmö.

Ikonens kritik

Färjestad har dock inte bara lutat sig tillbaka, man gjorde under slutet av säsongen stora förändringar på ledarsidan då båda de assisterande tränarna Peter Popovic och Gereon Dahlgren plötsligt fick sparken efter 50 spelade matcher. In kom i stället Thomas Rhodin och Pelle Prestberg, och just det beslutet att fått många att reagera.

160109 Färjestads Rickard Wallin under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 9 januari 2016 i Karlstad. Foto: Anna-Lena Bergqvist/ BILDBYRÅN

Nu får FBK även kritik av klubblegendaren Rickard Wallin.

– Ja, jag vet inte vad jag ska svara riktigt, för jag var förvånad själv. Just eftersom att man hade haft ett långt uppehåll med corona ett par veckor, och sen spelade man två matcher och vann båda – så gjorde det för mig att tajmingen kändes ännu mer speciell, säger Wallin i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Känns märkligt”

Wallin är noga med att poängtera att han inte har full insyn i beslutet, men att det ändå kom oväntat.

– Jag är inte och springer i korridorerna längre av förståeliga skäl, dels för att man inte får komma in i hallen, och man vill också låta laget vara ifred i den mån det går. Jag har inte pratat med någon av personerna som är närmast runt laget, eller fått en känsla för vad det var att man ansåg så här sent till beslutet att det behövdes göra. De förklaringar som kommit i media är ju alltid lite friserade, vet jag av egen erfarenhet. Riktigt vad som var droppen som fick bäraren att rinna över det har jag lite dålig känsla för ändå, säger han.

180512 Viasats expertkommentator Rickard Wallin inför ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Wallin menar även att förutsättningarna kanske, i och med att beslutet kom så sent, är de bästa för de nya assisterande tränarna.

– Det kanske borde gjorts tidigare, för att ge de som kommer in en ärlig chans, och sätta sin prägel på det. Eller så känner man att man behöver flytta fokus från det här till något annat, eller att man inte spelat som man velat, säger han, innan han avslutar med:

– Lite märkligt känns det.

Rickard Wallin är en av Färjestads främsta någonsin. Centern, känd för sin uppoffrande speltid, gjorde över 600 matcher i Färjestads-tröjan och vann fyra SM-guld.

LÄS MER: SHL-ikonen Martin Thörnbergs stora sågning – därför är dagens hockey så tråkig: ”Det börjar försvinna…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!