SHL-ikonen Martin Thörnbergs stora sågning – därför är dagens hockey så tråkig: ”Det börjar försvinna…”

Martin Thörnberg har lämnat SHL.
Och han är inte imponerad över hur sporten ser ut idag.
– Det känns som att hockeyn börjar försvinna, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det finns inte många som gjort lika många matcher i Sveriges högstaliga i ishockey som Martin Thörnberg. Redan under säsongen 2002/2003 så kom han upp i HV71:s seniorlag och gjorde sin första match i dåvarande Elitserien, och därefter har det bortsett från fyra säsonger i KHL uteslutande blivit spel i HV71.

Sågar dagens hockey

Thörnberg blev kvar i Jönköpings-laget fram till förra våren, då hans kontrakt inte förlängdes, men han kan se tillbaka på en karriär som innehållit 588 matcher i SHL:s grundserie, och hela 126 matcher i slutspelet. Under åren har Thörnberg varit med i en hel duster, och gått flera heta dueller mot några av SHL:s mest omtalade spelare.

190318 HV71:s Martin Thörnberg deppar under åttondelsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey mellan Rögle och HV71 den 18 mars 2019 i Ängelholm. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Men i dag är Thörnberg inte lika imponerad av vad SHL, och all hockey, blivit. Han menar att sporten utvecklats åt helt fel håll, och att det som en följd inte är lika underhållande.

– Det var roligare förr – nu är det så himla tråkigt. Det är inga känslor, man får inte tjata på domaren, man får inte visa något över huvud taget. Det är ju diskussion efter varenda duell och efter varenda tackling så är det någon diskussion och lagen står och skriker i båsen. Det känns som att hockeyn börjar försvinna – kampen, känslorna, surret, säger Thörnberg i podcasten ”Släpp Sargen”.

”En del av spelet!”

Thörnberg tycker till exempel att det gått för långt kring att man nu oftare ger avtändningar och böter för verbala attacker. Just verbala attacker har Thörnberg själv inte delat ut så många under sin karriär, men han var bland annat lagkamrat med en viss Per Ledin…

– Det finns ju en gräns för vad man skriker, men det är en del av spelet, tycker jag. Herregud, man har fått höra mycket. Vi hade ju Per Ledin i laget förr – han var ju inte nådig i sina uttalanden till andra spelare. Det är ju en del av spelet!, säger han.

190110 HV71:s Martin Thörnberg deppar efter att Färjestads Carl Jakobsson (ej i bild) gjort 1-1 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Färjestad den 10 januari 2019 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Martin Thörnberg tvingades förra året bort från HV71, detta trots att han ville vara kvar i klubben och även kunde tänka sig att gå ner rejält i lön för att få till det. Men så blev det alltså inte, och under vintern har Thörnberg i stället spelat i division 1-klubben HC Dalen.

LÄS MER: Skrällen: FBK-stjärnan jagas nu av flera SHL-rivaler – kan gå till allra värsta konkurrenten(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!