SHL-ikonen avslöjar sitt allra vackraste minne av nära vännen Stefan Liv: "Att få se den lyckan i honom"

SHL-ikonen avslöjar sitt allra vackraste minne av nära vännen Stefan Liv: ”Att få se den lyckan i honom”

De är två av HV71:s största ikoner.
Nu berättar Johan Davidsson om sitt allra bästa minne av bortgångne vännen Stefan Liv.
– Vi hade känt varandra ganska länge och att få se den lyckan i honom, säger HV-legendaren i podden ”Släpp Sargen”.

Deras tröjor hänger bredvid varandra uppe i taket på Husqvarna Garden, tidigare Kinnarps Arena. Johan Davidsson och Stefan Liv är verkligen två giganter inom HV71 och de var mycket goda vänner även vid sidan av isen.

Livs lycka

Duon upplevde många fina år ihop i Jönköping och framförallt 3 SM-guld med HV71. Nu berättar HV-legendaren om sitt finaste minne – vid sidan av isen – från tiden med den i dag så saknade målvaktshjälten.

Stefan Liv, HV71
080409 Ishockey, Elitserien, SM-final 2, Final, HV71: Stefan Liv, målvakt. © Bildbyrån – 90486

Det är ett kärt minne från utanför isen och hockeyn.
– Mitt absolut bästa minne av Stefan, som är det lyckligaste, är naturligtvis när han bjöd in alla oss på sitt bröllop. Det har ju ingenting med hockey att göra, men det var en helt fantastisk helg. Då hade vi känt varandra ganska länge och att få se den lyckan i honom… Då hade han ju varit i Ryssland och fått ihop lite pengar, så han slog på stort och bjöd in alla på ett tredagarsbröllop. Det var liksom toppen av lycka – att få se Stefan där, säger Davidsson i podcasten ”Släpp Sargen”.

”Var häftigt”

Davidsson och Liv umgicks väldigt mycket under HV-tiden och skapade ett starkt band mellan sig.
– Vi bodde alltid ihop på hotell och när vi lärde känna varandra så var båda singlar. Han var mycket yngre än mig, men på något sätt så fann vi varandra ganska omgående. Vi hade lite samma liv och samma schema. Vi hängde extremt mycket. Ute och käkade ihop på kvällar och så. Vi var inga mästerkockar, någon av oss, berättar 45-åringen i podden.
– Vi var extremt olika som människor där jag var den tråkiga diplomaten och Stefan var en öppen bok medialt. Han sjöng som en kakadua och sa precis vad han tyckte och tänkte – på gott och ont. Jag önskar att jag hade varit mer åt hans håll, men jag sparade en hel del huvudvärk också för det kunde ju komma lite vad som helst. Var han på gott humor så kunde han säga vad som helst. Han kunde även vara riktigt jävla tjurig och då kunde han bli en riktig plåga för journalisten i stället. Det var häftigt att följa och se – och jag tror det var det som gjorde honom så extremt folkkär.

Johan Davidsson, HV71
111027 Ishockey, Elitserien, HV71: Johan Davidsson. © Bildbyrån – 86002

Johan Davidsson saknar sin nära vän Stefan Liv. Det har snart gått 10 år sedan han tragiskt gick bort i flygplansolyckan och HV-legendaren minns honom med värme.
– Han var extremt underskattad, i min värld. Han var inte så pajasaktig som många kanske trodde vid några tillfällen. Han spelade lite på det – men det kom ju många roliga grejer ur honom. Allt det här med att fjärrkontrollen var borta länge och att han hittade den i kylen efter fyra veckor och alla de här grejerna. Ja, det var sant – men det betyder ju inte att han går runt som en tom fågelholk i fyra veckor och undrar ”var är min fjärrkontroll?”, liksom. Han gjorde väldigt mycket kul och var en riktig glädjespridare, säger Davidsson i intervjun.

Lyssna här:

LÄS MER: När SHL-ikonen plötsligt stod öga mot öga med Wayne Gretzky – och fick ångest för livet: ”Ångrar det mest”

Få våra nyhetsbrev!