Roger Rönnbergs helt ärliga ord – om stora rivalen och guldtränaren Sam Hallam: ”Han är irriterande...”

Roger Rönnbergs helt ärliga ord – om stora rivalen och guldtränaren Sam Hallam: ”Han är irriterande…”

SM-guld tidigare i år.
Nu berättar Roger Rönnberg ärligt om rivaliteten med Sam Hallam.
– Han är irriterande, måste jag säga, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Roger Rönnberg har blivit en riktig ikon inom svensk ishockey, och sett till titlar så finns det få som kan matcha hans meritlista inom SHL. Rönnberg har varit extremt framgångsrik under alla åren i Göteborg, men kommer senast från en säsong kantad av besvikelse.

Ärliga orden

Samtidigt så tog en av hans största rivaler, Sam Hallam, SM-guld med Växjö, och det är inte första gången som det händer. Hallam har faktiskt varit tränare för sitt Lakers längre än vad Rönnberg har för Frölunda har – tio år respektive nio år – vilket är extremt långt för att vara i SHL-sammanhang.

210411 Frölundas tränare Roger Rönnberg under kvartsfinal två i SHL mellan Rögle och Frölunda den 11 april 2021 i Ängelholm. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg sticker inte under stol med att han tycket att det är viktigt att bräcka Sam Hallam.

– Det är jäkligt viktigt. Han har alltid vunnit året före oss, den jäkeln. Så står han där med sin perfekta frilla och är så jäkla glad. Han är irriterande, måste jag säga, säger Rönnberg i podcasten ”Släpp Sargen”.

Avslöjar sköna passningen

Roger Rönnberg berättar att de båda brukar pika varandra om antalet titlar.

– Förra gången de vann så hade vi upptaktsträff året efter. Då sa Sam till mig – när vi hade vunnit en gång och de hade vunnit sin andra gång – att ”Roger, du ska veta att andra gången är så jäkla mycket skönare”. Sådant går jag igång på. Jag blir nästan lite taggad redan nu på att möta Växjö. Sedan vann vi året efter då och så träffades vi på upptaktsträffen igen. Då sa jag att ”vet du vad, Sam? Andra är okej, men sjunde är mycket skönare”, berättar Rönnberg, som då syftade på sina sammanlagda mästerskapstitlar som tränare.

210510 Växjös tränare Sam Hallam med Le Mat pokalen när de vunnits SM-guld efter final fem i SHL mellan Växjö och Rögle den 10 maj 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Roger Rönnberg har under sin tränarkarriär hittills vunnit JVM-guld, JVM-silver, två SM-guld samt hela fyra CHL-titlar. I år åkte Frölunda ut redan i kvartsfinal, efter att ha blivit krossade av Rögle. Till nästa säsong har Göteborgs-laget gjort flera starka värvningar, bland andra i form av poängmaskinen Ryan Lasch, samt Växjös guldhjälte och backbjässe Christian Folin.

LÄS MER: När en snäll pilot räddade Tre Kronor-hjältens pappa – som fick ett minne för livet: ”Jag grät så mycket”

Få våra nyhetsbrev!