Robin Figrens stenhårda kritik – går till attack mot tränarprofilerna: ”Det är barnsligt och töntigt, noll klass”

Robin Figrens stenhårda kritik – går till attack mot tränarprofilerna: ”Det är barnsligt och töntigt, noll klass”

Tränare har varit öppet kritiska – mot motståndare.
Det får profilen Robin Figren att gå i taket.
– Det är töntigt och barsnligt, säger han i podcasten Släpp sargen.

Hockey-slutspelen är i full gång och det har varit dramatik och spänning på många håll. Inte minst i Hockeyallsvenskan, där en jämn serie mellan Björklöven och Modo precis avslutats. I den har bråken och sågningarna haglat – inte minst från Modo-tränaren Mattias Karlin.

Figges sågning

Han har flera gånger gått hårt åt domarnivån, men även mot motståndarna. Särskilt Björklöven-profilen Daniel Rahimi har fått kritik, och Karlin har bland annat kallat Rahimi för ”en kass spelare som har svårt att hänga med”. Profilen Robin Figren, numera proffs i Schweiz, har inte mycket för utspel mot motståndarlag eller spelare, och i podcasten Släpp Sargen sågar han Karlin, och andra tränare som gjort liknande utspel, totalt.

– Jag tycker att det är lite tecken på svaghet. Sen tycker jag att det är så jävla låg klass av tränare, om man kollar på Modo-Björklöven-serien, när Karlin är ute och sågar Rahimi. Jag tycker det visar på noll klass faktiskt, om jag ska vara helt ärlig, säger han.

210924 Modos tränare Mattias Karlin deppar under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Västervik och Modo den 24 september 2021 i Västervik. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Figren menar dessutom att laget skulle tjäna på att vända energin inåt, i stället för utåt.

– Jag tycker att tränare ska ha andra grejer att fokusera på. Jag tycker inte det skickar bra signaler, det här med det mediala gnället. Det är klart man kan ha synpunkter, det händer. Men fan, det låter jävligt klyschigt, men jag tycker hellre att man vänder det inåt, och tar energi av det i stället, säger han.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Barnsligt och töntigt”

”Figge” har inte mycket för att tränare är ute och gnäller överlag.

– Jag tycker det är helfel. Hade det tvärtom, att en spelare käftar mot motståndarens tränare, och kallar han för ful… Jag vet inte, det är ingen klass på den typen av trashtalk. Jag myser inte till det, det är bara fånigt. Det är barnsligt och töntigt, det som Karlin gör.

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Figren själv har varit med om tränare som går hårt åt motståndare, då i båset, och han är inget stort fan.

– Jag vet att när man som spelare, när tränaren gapar på motståndarens spelare, då skäms jag ju. Jag vill bara sjunka under marken om det händer.

LÄS MER: När svenskprofilen fick vinna Stanley Cup – och döpte sina barn i pokalen(!): ”Någonting att skryta om”

Få våra nyhetsbrev!