När svenskprofilen fick vinna Stanley Cup – och döpte sina barn i pokalen(!): ”Någonting att skryta om”

Andreas Lilja fick ha Stanley Cup-pokalen för en dag.
Då döptes hans döttrar i den.
– Det var fantastiskt roligt, säger han.

Andreas Lilja hade en sagolik karriär borta i Nordamerika, och visst blev det en alldeles perfekt liten prick över i:et då han 2008 fick lyfta Stanley Cup-pokalen med sitt Detroit Red Wings.

Döpte barnen i pokalen

Varenda hockeyspelare drömmer om ögonblicket då man äntligen får lyfta den (tunga) pokalen över sitt huvud, och några månader senare kommer nästa glädjeögonblick. Varje spelare får nämligen ha pokalen i en dag, och göra lite vad man vill med den. Många svenskar väljer att visa upp den i hemstaden, i till exempel en lokal idrottshall – men Andreas Lilja tänkte lite annorlunda.

Detroit Red Wings defenseman Andreas Lilja, of Sweden, holds the Stanley Cup after the Red Wings defeated the Pittsburgh Penguins in Game 6 of the Stanley Cup hockey finals in Pittsburgh, Wednesday, June 4, 2008. (AP Photo/Keith Srakocic)

I stället bjöd han in dryga 80 personer på fest – där fokus var att döpa hans döttrar i pokalen.

– När man får den är det ju en väldigt stressig dag, men jag lyckades faktiskt trycka in ett dop, på båda mina barn, i Stanley Cup-pokalen, så det var ju jätteroligt, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Det var fantastiskt”

Pokal-dagen tajmade perfekt in med en av två döttrarnas dopdag.

– Maya då, min yngsta, var nyfödd där så det passade jättebra med henne. Men Tilda, min äldre, var lite äldre men vi hade inte haft dop med henne. Hon var ju fyra år äldre, men fick döpas i pokalen också, så det blev en superdag, och det var fantastiskt väder. Då hade vi dopfest/Stanley Cup-fest, som kändes som den aldrig skulle sluta. Det var fantastiskt roligt att ha pokalen hemma, säger han.

061120 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Vancouver Canucks: Andreas Lilja. © Bildbyrån

Så hur känner egentligen döttrarna för ”bedriften”? Enligt Lilja pratas det för lite om det.

– Vi pratar inte så ofta om det faktiskt, men jag får nog påminna dem. Det är ju helt klart någonting man kan slänga sig med i krogkön för att ta sig förbi. Lite gratis luncher och sådär!

LÄS MER: Succéspelaren vill sätta dit Roger Rönnberg – skickar kaxig passning: ”Blir kul att se hans röda ansikte…”

Få våra nyhetsbrev!