Succéspelaren vill sätta dit Roger Rönnberg – skickar kaxig passning: ”Blir kul att se hans röda ansikte…”

Pontus Andreasson fick nobben av Frölunda.
Nu vill han ge tillbaka – och ge igen på Roger Rönnberg.
– Det blir kul att se Roger Rönnbergs röda ansikte, säger han.

Pontus Andreasson öste in poäng för Frölundas J20. Men trots det fina poängfacit fick centern aldrig chansen i seniortruppen, och lämnade Göteborg med knappt en minut istid.

Andreassons succésäsong

Efter några vändor i hockeyettan och allsvenskan var Andreasson tillbaka i SHL inför den här säsongen. Luleå plockade upp centern, vilket har visat sig vara ett fullständigt succédrag. Andreasson har öst in poäng under grundserien, och var verkligen tungan på vågen i kvartsfinalen mot Örebro.

220331 Luleås Pontus Andreasson jublar efter 1-0 under kvartsfinal ett i SHL mellan Luleå och Örebro den 31 mars 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

23-åringen drog till med nio poäng (7+2) och såg till att Luleå vann matchserien med 4–1. Nu hans gamla klubb, Frölunda, i semifinal.

– Det ska blir riktigt roligt. Jag kommer ju ha lite kända ansikten på läktaren där nere sen också. Så klart vore det extra kul om vi kan slå ut dem, men visst, det kommer bli tufft och tajt, säger Andreasson till NSD.

Kaxiga passningen

Nu vill den talangfulle centern visa Roger Rönnberg att Frölunda gjorde fel som släppte honom.

– Ja, absolut. Det blir kul om vi vinner att se Rönnbergs röda ansikte i båset. Då ska jag åka förbi honom och hälsa, säger han till tidningen med glimten i ögat.

Roger Rönnberg, Frölunda
200305 Frölundas tränare Roger Rönnberg under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Frölunda den 5 februari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Den första semifinal går av stapeln på långfredagen med nedsläpp klockan 15.00.

LÄS MER: Storstjärnan Linus Omarks helt ärliga ord – öppnar upp om mardrömstankarna: ”Är rädd för att dö”

Få våra nyhetsbrev!