Storstjärnan Linus Omarks helt ärliga ord – öppnar upp om mardrömstankarna: ”Är rädd för att dö”

Linus Omark är slutspelets största stjärna.
Samtidigt kämpar han fortfarande med sina hjärnspöken.
– Jag önskar att jag tänkte mer ”give or fuck” som när man var yngre, säger han.

Linus Omark vände hem till Luleå efter många framgångsrika år utomlands, och han gjorde det med enorma förväntningar på sig. Omark tippades vara den stora poängkungen inför säsongen – och snacka om att leverera och att hålla för pressen.

Ärliga orden

Under grundserien gjorde Omark helt otroliga 58 poäng, och han bar ett Luleå som blivit guldtippat på sina axlar. I slutspelet har han hittills hunnit med att spela fem matcher, samtliga mot Örebro i kvartsfinalen, och facit: Ett mål och åtta assist.

220406 Luleås Linus Omark jublar efter kvartsfinal fyra i SHL mellan Örebro och Luleå den 6 april 2022 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Samtidigt kämpar storstjärnan ständigt med hjärnspöken. Han har tidigare öppnat upp om sin dödsångest, och hur allting förvärrades av att Christian Eriksen kollapsade på planen under en EM-match i somras. Omark är även flygrädd, och problemen började när han spelade i Ryssland. Men trots att han nu varit i Sverige i knappt ett år, så kvarstår problemen. Han menar att det blivit värre med åren.

– Ja, jag önskar att jag tänkte mer ”give or fuck” som när man var yngre, säger han till Aftonbladet.

”Går inte att styra”

Omark menar att det är grubblandet och ältandet som får in honom på de mörka tankarna. Han har tidigare pratat med psykologer, men gör det inte längre.

– Det är när jag funderar mycket. Det är många spöken i hjärnan som inte går att styra, men jag försöker att leva här och nu. Även om det är svårt, säger han.

220408 Luleås Linus Omark under kvartsfinal fem i SHL mellan Luleå och Örebro den 8 april 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Även omvärldsnyheter påverkar honom, och det som händer i Ryssland just nu är inget undantag.

– Det är klart. Krig är hemskt. Egentligen allt negativt påverkar mig. Därför försöker jag, för min egen hälsas skull, att inte läsa så mycket.

LÄS MER: Jätteattacken mot domaren efter avgörande rysaren – kunde inte hålla tillbaka: ”Det är hästbajs”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!