Robin Figrens kärleksfulla sågning av barndomsvännen Dick Axelsson: ”Vi hade precis fyllt 11 år…”

De är två av svensk hockeys stora snackpåsar.
Dick Axelsson och Robin Figren är också vänner sedan barnsben.
Nu bjuder Figren på den absolut hårdaste och roligaste sågningen av kompisen Axelsson.

Ända sedan barnsben har SHL-profilerna Dick Axelsson och Robin Figren känt varandra. De har spelat tillsammans i både Djurgården och Frölunda samt även spelat innebandy ihop.

Figrens sågning

Men framförallt är det två av hockey-Sveriges största snackpåsar och under många år har vi fått följa deras underbara Twitterbråk. I senaste avsnittet av succépodden ”Släpp Sargen” återförenas profilerna igen och får chansen att tala ut med varandra för första gången på länge.

Robin Figren, SHL
181101 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och HV71 den 1 november 2018 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Då bjuder även ”Figge” på den absolut hårdaste och roligaste sågningen av barndomsvännen Axelsson. Bara en riktigt nära vän kan komma undan med en sådan här dundersågning…

”Fet domare”

Figren, som gör podcasten ihop med Niclas Norlindh, välkomnar alltså gästen Dick Axelsson till programmet med följande helt klockrena ord.
”Det är ett sant nöje för mig att få presentera dagens gäst. Vi pratar om en förortsunge med humörsvängningar och attityd som en pubertal tonårstjej. Han har lika många bedrövliga tior för snack som han har rubriker i Aftonbladet. Han har både krossat hjärtan i form av Paradise hotel-deltagare och han har även ett lasrat bort ett fyllemisstag i form av ett tatuerat hjärta runt ena bröstvårtan efter en mytomspunnen guldfest i Karlstad. Det är en man som säger vad han tycker, vilket polisen blev varse efter en bättre middag 2008. Efter en kortare natt på Hotell Polismyndigheten Stockholm var han strax ute igen och svarade upp denna bedrift med att gå en holmgång med den lite mindre och nätta organisationen Detroit Red Wings. Vi kan konstatera att vi har att göra med ett taktiskt geni, som han inte minst visade efter att ha sågat den då 17-åriga världsartisten Zara Larsson, som högg på betet direkt, vilket i sin tur genererade nya följare i sociala medier. Han har tidigare pissat bort en St. Erikscup-finalplats i innebandy för undertecknad efter att, klart och tydligt, förklarat för domaren att han var fet. Vi hade precis fyllt 11…”, säger Figge i podden.

Dick Axelsson, SHL
210204 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 4 februari 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / COP 117 / OW0028

”Skippar vi skvallret och dom svarta rubrikerna så hittar vi en fantastisk människa. En rolig jävel som är rappare i käften än på skridskorna. Vi pratar om en varm människa med stort hjärta som bringar glädje i vilket omklädningsrum han än har varit i. Vänskapen oss emellan sträcker sig tillbaka långt i tiden. Vi har vunnit ihop i ishockey, i fotboll, i bandy och även en och annan ölhävartävling (dock inte i innebandy). Gemensam nämnare i detta är att konstnären i fråga har varit överlägsen i varenda kategori. Vänskapen oss emellan tog en paus efter en tennismatch i Stockholm skärgård 2008 där undertecknad där och då bestämde sig för att aldrig tävla mot någon med medfött flyt”, fortsätter presentationen.

”Nåväl. 31:an har minsann fått stå i stormvinden en och annan gång han också… Men på något sätt lyckas han stå pall för det mesta, vilket vi i podden är glada för. Vi säger varmt välkommen till en av mina äldsta och skönaste vänner. Pär Mårts förlorade son… Dick Ruben Axelsson!”

Lyssna här:

LÄS MER: Dick Axelsson och Robin Figrens stora kritik mot C More – pekar nu ut experten: ”Det gör mig rasande”

Få våra nyhetsbrev!