Dick Axelsson och Robin Figrens stora kritik mot C More – pekar nu ut experten: ”Det gör mig rasande”

Djurgårdens sportchef sågade sina egna spelare – vilket hyllades av Petter Rönnqvist.
Nu kritiseras C More-experten av Dick Axelsson och Robin Figren.
– Det gör mig rasande, säger Axelsson i podcasten ”Släpp Sargen”.
– Ibland känns det som att man skapar konflikter inom C More-studion bara för att det ska vara bra TV, säger Figren.

Det var efter en förlust på hemmaplan mot HV71 förra veckan som Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson tappade humöret rejält och sågade sina egna spelare öppet i media. Han menade att flera av de tilltänkta stjärnorna som ska ersätta Djurgårdens skadade toppspelare inte levererar alls, och en av spelarna som fick sig en släng av kritiken var Dick Axelsson, som slagit tillbaka stenhårt.

Axelssons stora kritik

Axelsson har varit öppen med att han tyckte att sportchefen gjorde fel, och att intern kritik bör hanteras internt, snarare än i media.

– Det blir sådan pajas-varning när alla går ut i media, har ett bråk och det blir konflikt. Det tar energi, otroligt mycket, har han bland annat sagt.

210112 Djurgårdens Dick Axelsson i samtal med en domare under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Djurgården den 12 januari 2021 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Men Axelsson är även kritisk mot det faktum att Joakim Erikssons utspel hyllats av en del experter och profiler. I C More-studion så var bland andra Petter Rönnqvist positiv till den stora kritiken.

– Det som gör mig mest rasande är när Petter sitter i C More-studion och försöker försköna allting. Han har betalt för att tycka, men för mig är det helt obegripligt om han verkligen tycker det som han har sagt, säger Axelsson i podcasten ”Släpp Sargen”, med Niclas Norlindh och Robin Figren.

”Bara för bra TV”

Nämnde Figren, som i dag spelar i Schweiz men som blev en riktig profil efter sina många år i SHL, stämmer in i kritiken mot C More.

– Ibland känns det som att man skapar konflikter inom C More-studion bara för att det ska vara bra TV och så. Det måste man ju så klart ha med sig – men det vet man ju inte, så man får ju utgå från vad som hänt, säger han.

180409 Cmores Björn Oldeen, Johan Tornberg och Petter Rönnqvist under semifinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Skellefteå och Djurgården den 9 april 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Axelsson spär avslutningsvis på med sin kritik:

– Ja, men exakt. Det känns som att när de dyker in där i C More-studion så … ”Petter – är du positiv eller negativ i dag?”. Lite så känns det ibland, men kul att man är mitt i – som vanligt.

C Mores svar

Sportbibeln har varit i kontakt med C More angående kritiken.

– Journalistik, trovärdighet och fria åsikter från våra experter är fundamentet i vårt avsändarskap. Spelarnas teorier får stå för dem, säger Rickard Segeborn, programchef sport på TV4 och C More.

LÄS MER: Dick Axelsson avslöjar nu Joel Lundqvists hemliga sms – efter profilernas stora ordbråk: ”Alla vet ju att…”

Få våra nyhetsbrev!