Dick Axelsson avslöjar nu Joel Lundqvists hemliga sms – efter profilernas stora ordbråk: ”Alla vet ju att…”

De hade ett öppet ordkrig.
Nu, i podcasten ”Släpp Sargen”, avslöjar Dick Axelsson allt om relationen med Joel Lundqvist.
– Innerst inne vet ju alla, eller har sett, att han bestämmer när han vill, säger Djurgårds-profilen.

Det var under den numera klassiska finalserien mellan Djurgården och Frölunda, 2019, som ett oförglömligt ordbråk bröt ut mellan de båda lagens största profiler. Det var i en domarkamera som det snappades upp att Dick Axelsson åkte fram till domaren Mikael Nord – och irriterat undrade hur länge Joel Lundqvist ska få bestämma i svensk hockey. 

Dicks ärliga ord

Sedan dess har de båda profilerna pikat varandra rejält, och de båda tjafsar öppet – med glimten i ögat – med varandra om bland annat domarsnack, disciplin och lön. När Dick Axelsson gästar podcasten ”Släpp Sargen”, med Niclas Norlindh och Robin Figren, så får Djurgårds-stjärnan en rak fråga om hur relationen med Joel Lundqvist faktiskt är i dag.

190502 Djurgårdens Dick Axelsson och Frölundas Joel Lundqvist i bråk under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och då håller inte Axelsson tillbaka med hyllningen.

– Haha! Nej, men den är bra. Folk verkar ju tro att jag hatar honom, men det är tvärtom. Jag ser ju upp till Joel som en fantastisk människa – och en av de bästa kaptenerna jag haft att göra med. Fick ju äran att spela med honom i Frölunda och i landslaget under många år, säger han, och fortsätter:

– Från min sida, jag vet ju inte om han gillar mig längre, så gillar jag Joel som tusan. 

Avslöjar sms:et

Axelsson får även frågan kring huruvida den uppmärksammade domarincidenten 2019 har påverkat relationen med Lundqvist, och han avslöjar då att han ibland får meddelanden där Frölunda-profilen hävdar att han inte alls bestämmer i svensk hockey.

210204 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Djurgården den 4 februari 2021 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Lundqvist var, till exempel, tidigare under säsongen avstängd i hela fem(!) matcher för att ha knuffat en linjedomare i en tilltrasslad situation.

– Jag vet att han sms:ar mig ibland. Det var väl någon avstängning där … då skrev han lite snyggt att ”nej, det är inte jag som bestämmer”. Så han försöker ju få det till att det inte är han (som bestämmer), men innerst inne vet ju alla, eller har sett, att han bestämmer när han vill, säger Axelsson, innan han avslutar:

– Nej, men Joel är en grym människa!

Dick Axelsson gör i år en okej säsong med sitt Djurgården, som har det blytungt med resultaten och som i

dagsläget har hela sex raka hemmaförluster. Joel Lundqvist har noterats för 21 poäng, lika många som Dick Axelsson, på 33 matcher.

LÄS MER: Hårda orden mot Elias Pettersson i natt – sågas rejält efter fula tacklingen på stjärnan: ”Det är farligt”

Få våra nyhetsbrev!