Robin Figren avslöjar den värsta psykningen han fått i SHL – och pekar ut FBK-profilen: ”Jag satte i halsen”

Det är minst sagt heta känslor under slutspelet.
Nu avslöjar Robin Figren den värsta psykningen han fått.
– Jag satte typ i halsen, började nästan hosta, fick ta min svans mellan benen och åka och sätta mig i båset, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

I dag, måndag, spelas den sjätte kvartsfinalen mellan Skellefteå och Luleå, där de sistnämnda vid vinst kan säkra en plats i semifinalerna, där sedan tidigare Rögle, Växjö och Örebro redan finns klara. De övriga kvartsfinalerna var inte särskilt dramatiska, och det har hittills inte varit överdrivet med känslor mellan lagen som mötts.

Avslöjar värsta psykningen

Men det är vanligtvis nu, i semifinalerna, som det brukar smälla ordentligt, och då de hetaste känslorna kommer till ytan. I podcasten ”Släpp Sargen” så berättar Robin Figren nu om den vassaste slutspelspsykningen han råkat ut för i karriären.

– Det var i en serie med HV när vi mötte Färjestad. Det var inget speciellt egentligen, men det blev en sådan jäkla ”dräpare” som gjorde att jag satte i halsen på en gång, säger han.

190326 HV71:s Robin Figren och Färjestads Joakim Nygård under kvartsfinal 3 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 26 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det hela utspelade sig i en duell med FBK-profilen Joakim Nygård, som numera är i Nordamerika och spelar.

– Jag hamnade i en närkamp med Joakim Nygård. Hans klubba for då upp mellan benen på mig. Jag var inte helt säker på om han gjorde det medvetet eller om det bara blev så liksom – men så hamnade vi ihop då, som att vi höll i varandra. Jag frågade då typ ”vad fan håller du på med? Kör liksom upp klubban mellan benen!”, säger Figren.

”Satte i halsen”

Det hela slutade med att Figren blev rejält tagen av en suverän kontring från Nygård.

– Han frågade då vad jag menade – och jag sa väl typ att ”du slog mig rätt på bollarna!” eller något sådant där. Han bara tittade på mig och sa ”men du har ju inga bollar…”, säger Figren.

160917 Frölundas Robin Figren deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Frölunda den 17 september 2016 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

”Figge”, som gjort hela 67 slutspelsmatcher i Sverige och således varit med om sina duster, menar att den sved ordentligt – men att han ändå är imponerad.

– Den är inte så speciell, eller jättesvår heller, men den tog verkligen. Jag kände att ”fan, nej, jag har väl inte det då”. Jag är för smarta, roliga hån och så. Det här var väl inget av det, men den kom så jäkla rätt. Jag satte typ i halsen, började nästan hosta, fick ta min svans mellan benen och åka och sätta mig i båset, säger han.

LÄS MER: Klubbikonen Martin Thörnbergs utspel – brutalt ärliga orden efter HV71:s superfiasko: ”Då hade de inte åkt ur”

Få våra nyhetsbrev!