Robert Nilsson avslutade karriären och försvann från rampljuset – så lever ”Mini-Magic” idag: ”Jag njuter”

Tre år har gått sedan Robert Nilsson avslutade karriären.
Men vad gör ”Mini-Magic” i dag?
– Jag njuter, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Robert Nilsson hade en lång och framgångsrik karriär, som tog slut för dryga tre år sedan. Han hade då spelat sju raka säsonger i den schweiziska ligan, men till slut blev en hjärnskakning så pass förödande att han inte kunde fortsätta.

Det gör han i dag

Men han hade inte direkt något att skämmas över. I Sverige blev det spel för både Leksand och Djurgården, och totalt blev det även 118 poäng på 252 matcher i NHL, i New York Islanders och Edmonton Oilers. Det blev även tre år i KHL för ”Mini-Magic”, som han kallats, då han är son till ishockey-legendaren Kenta Nilsson, även känd som Mr. Magic.

071008 Ishockey, NHL, Edmonton Oilers, träning: Robert Nilsson. © Bildbyrån

Men efter att Robert Nilsson valde att lägga skridskorna på hyllan så har det varit tyst. Han har knappt synts i media, och det är inte mycket väsen kring honom över huvud taget, detta trots att han var så framgångsrik under så många år. Han gästar dock det senaste avsnittet av hockeypodden Släpp Sargen, och berättar då kring hur det kommer sig.

– Jag gör väl inte så mycket, så det är inte så konstigt att man inte hör så mycket om mig, säger han.

”Jag njuter”

Robert Nilsson berättar att han i stort sett inte gör någonting.

– Jag bastar, spelar golf, sitter här och snackar med er. Det är inte så mycket. Men jag njuter.

En av programledarna i podcasten, Robin Figren, frågar huruvida Robert Nilsson ”gör något vuxet”.

– Alltså, vuxet… Jag får ju klippa gräsmattan och hålla koll på huset. Jag har inga barn, så vi kan ju åka och resa vart vi vill, säger han.

170824 Zürichs Robert Nilsson under ishockeymatchen i CHL mellan Frölunda och Lions Zürich den 24 augusti 2017 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Nilsson berättar att han tillbringar mycket tid ute i skärgården. Han har även skaffat sig ett enormt intresse för vin.

– Jag har alltid haft kul att dricka vin, men man lärde sig ju ingenting. Men när jag träffade svärfar så hade de en stor vinkällare, borta i USA, och det var då jag började köpa och samla. Då får man ju lära sig, och sen efter tio år så har man ju förhoppningsvis byggt upp sig en liten källare.

Det är helt klart en tillvaro som han trivs med.

– Ja, jag klagar inte. Det är inte många som kan leva så här, de skulle nog känna någon form av abstinens. Men jag gör inte det faktiskt. 

LÄS MER: Agentens utspel om Elias Pettersson efter succén – som får varenda Vancouver-supporter att gnugga händerna