Agentens utspel om Elias Pettersson efter succén – som får varenda Vancouver-supporter att gnugga händerna

Agentens utspel om Elias Pettersson efter succén – som får varenda Vancouver-supporter att gnugga händerna

Elias Pettersson avslutade säsongen urstarkt.
Och han ser bara starkare ut nu.
Ett nytt utspel från hans agent får varenda Vancouver-supporter att gnugga händerna.

Vancouver Canucks inledde den nyss avslutade NHL-säsongen katastrofalt, och man halkade direkt långt efter sina konkurrenter. Och avståndet skulle visa sig vara för stort för att nå slutspel. Och det räckte inte att laget gjorde en närmast sensationell uppryckning under den andra halvan av grundserien.

Gjorde succé

Klubben gjorde flera ändringar i den sportsliga ledningen, och under en ny tränare reste man sig rejält i tabellen, och det var till slut inte långt ifrån att man lyckades nå slutspel. Men det var inte bara därför som Canucks plötsligt reste sig i tabellen.

Vancouver Canucks center Elias Pettersson, right, celebrates with right winger Conor Garland after Pettersson scored a goal against the Minnesota Wild during the second period of an NHL hockey game Thursday, April 21, 2022, in St. Paul, Minn. The Wild won 6-3. (AP Photo/Craig Lassig)

Elias Pettersson inledde säsongen ursvagt, men under slutet av säsongen spelade han precis som vi vant oss vid, och han avslutade säsongen genom att vara helt överlägsen. Och det fanns en tydlig förklaring till det. Elias Pettersson har under närmare två år haft problem med en handskada, som för ett år sedan höll honom bort från flera månader av spel.

Utspelet från agenten

I höstas var han alltså tillbaka från den, och spelade kontinuerligt, men efteråt har han medgett att den hämmade honom hela vägen fram till februari. Och därefter så öste han alltså in poäng. Men nu kommer en ny sanning fram. Nämligen att Pettersson hämmades av handskadan även under slutet av säsongen, när han alltså öste in poäng.

Det är hans agent JP Barry som kommer med utspelet, och han menar att den svenske superstjärnan fram till nu inte varit hel.

”Det är första gången på länge som han är komplett frisk”, säger han i programmet.

Uttalandet har såklart fått varenda Vancouver-supporter att gnugga händerna – för om Elias var så bra i slutet av förra säsongen när han alltså inte var 100 procent, hur bra kommer han då vara i höst?

”Det finns inte en chans att han hamnar under 80 poäng nästa säsong”‚ säger en supporter.

”Det är dags för honom att nå 100+ poäng”, skriver en annan.

”Vi är bara i juli och jag är redan så taggad för nästa säsong”, skriver en tredje.

LÄS MER: Charlotte Kalla avslöjar vilda festnatten med Therese Johaug(!) – som fick oanade konsekvenser: ”Var stök”