Charlotte Kalla avslöjar vilda festnatten med Therese Johaug(!) – som fick oanade konsekvenser: ”Var stök”

Charlotte Kalla har tackat för sig.
Nu avslöjar hon den vilda festnatten med Therese Johaug.
– Det var stök, säger hon i Värvet.

Charlotte Kalla är en av våra största skidåkare genom tiderna, och när hon tackade för sig i slutet av den här säsongen gjorde hon det med enorma uppvakningar och gratulationer. Men på andra sidan gränsen åt väst så avslutade även Therese Johaug sin karriär, och där var firandet minst lika stort.

Avslöjar festnatten med Johaug

De bägge var bittra rivaler under karriären, men har alltid visat enorm uppsättning och respekt för varandra vid sidan av spåret. Det var därför en självklarhet för Kalla att sticka iväg till Oslo för att vara med på en överraskningsfest i norskans ära, arrangerad av Johaugs lagkamrater.

220324 Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, jublar över sin vinst efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Det är i podcasten Värvet som Kalla får frågan när hon var full senast, och hon svarar då att det fick oanade konsekvenser i form av en sjukdom.

– Det var nog för två och en halv vecka sedan. Det var nog därför jag fick bihåleinflammation också. Min kropp pallar inte att vara vaken till halv fem, säger hon, och fortsätter:

– Det var stök.

”Det var värt det”

Och festen i fråga rörde alltså Therese Johaug.

– Jag var faktiskt i Oslo och var på en överraskningsfest för Johaug som hennes lagkompisar hade ordnat. Jättekul att få chansen att hylla hennes karriär också. Det var värt en bihåleinflammation, säger Kalla.

220312 Therese Johaug of Norway celebrates after competing in Women’s Cross Country Skiing 10 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Therese Johaug får dessutom in en rejäl hyllning till sin forne rival, som Kalla menar har gjort henne bättre under karriären.

– Vi har ändå haft parallella karriärer. Hon är ett år yngre än mig, så första gången vi möttes var på VM i Sapporo 2007 så det är många år som hon har varit en stor inspirationskälla till att träna bra och smart.

LÄS MER: Jonna Sundling tvingas nu agera – går rakt emot landslaget efter ovanliga beslutet: ”Betalar för det själv”