Profilens stora kritik mot HV71 – efter beskedet om klubblegendaren Johan Davidsson: ”Jag förstår inte!”

Mitt under säsong stod det klart att Johan Davidsson lämnar HV71.
Nu sågas beskedet av klubblegendaren Martin Thörnberg.
– Jag har inte en aning om hur de tänker över huvud taget, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

HV71 har haft det blytungt under hela hösten och vintern, och i veckan stod det klart att man tvingas kvala för att hålla sig kvar i högstaligan. Jönköpingslaget har gjort 36 raka säsonger i Sveriges högsta liga, och har faktiskt aldrig åkt ut förut.

Sågar beslutet

Men nu, efter en katastrofal säsong, är risken större än någonsin, och det krävs nu flera ödesmatcher mot ett hittills okänt SHL-lag för att hålla sig kvar. Oavsett i vilken serie man spelar i nästa säsong så står det dock klart att det kommer bli stora förändringar inom klubben. Redan nu står det klart att legendaren Johan Davidsson – som vann fyra SM-guld med klubben som spelare, och därefter jobbat som assisterande sportchef – lämnar efter säsongen.

160320 Hv71:s Johan Davidsson under kvartsfinal 3 i ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Hv71 den 20 mars 2016 i Skellefteå. Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Men Martin Thörnberg, en annan HV-ikon, som spelat med Davidsson under karriären, är kritisk till att HV71 gick ut med beskedet om Davidsson redan nu.

– Allt har ju sitt slut – så är det. Sedan tycker jag kanske det var lite fel att gå ut med det nu, i det här känsliga läget. Jag tycker kanske att det ger lite dåliga signaler till resten av gruppen och föreningen. Det där hade man kanske kunnat vänta med till efter säsongen – det är min åsikt, säger Thörnberg i podcasten Släpp Sargen.

– Jag har inte en aning om hur de tänker över huvud taget.

”Jag förstår det inte”

Davidsson berättade själv i en C More-sändning att han anser att laget – trots det utsatta läget – ska kunna klara av att hantera den här typen av besked. 

– Jag förstår ändå inte anledningen till att man ska gå ut med det nu. Finns det någonting som är positivt med det? undrar Thörnberg.

200229 HV71:s Martin Thörnberg under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Brynäs den 29 februari 2020 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Robin Figren, som också är med i podden, lyfter att det kanske handlar om att man vill ge spelarna ”en klapp i arslet” om att försöka få till en fin avslutning för Davidsson i klubben. 

– Då kanske man borde gjort det (gått ut med beskedet) innan jul, eller? säger Thörnberg och skrattar.

LÄS MER: Joel Lundqvist avslöjar nu sina allra värsta fiender och rivaler under alla år i SHL: ”Kan hända vad som helst”

Få våra nyhetsbrev!