Joel Lundqvist avslöjar nu sina allra värsta fiender och rivaler under alla år i SHL: ”Kan hända vad som helst”

Tolv raka säsonger i Frölunda.
Nu avslöjar Joel Lundqvist sina allra största fiender under alla år i ligan.
– Så fort det blir en närkamp känner man att det kan hända lite vad som helst, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Joel Lundqvist har förvisso ett par säsonger i Nordamerika och NHL på meritlistan, men det är framför allt för sina många år i SHL som han gjort sig ett rejält namn inom svensk hockey. Lundqvist är nu inne på sin tolfte(!) raka säsong i Frölunda Indians, och i samtliga har han varit kapten.

Otroliga karriären

Totalt har det blivit över 800 matcher i SHL:s grundserie, och lägg där till hela 149 stycken i SM-slutspelet. Lundqvist har under åren dessutom haft några riktigt klassiska dueller mot flera profiler. Den senaste, som verkligen fick enorm uppmärksamhet, var i SM-finalserien mot Djurgården för något år sedan då Lundqvist hade ett ständigt bråk på och utanför isen.

Joel Lundqvist, Frölunda
201210 Domare Mikael Sjöqvist pratar med Frölundas Joel Lundqvist under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Frölunda den 10 december 2020 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0091

Med tanke på alla åren i SHL så är det naturligt att det blir en bråk och stök, och sånt har det verkligen varit gott om för Lundqvist. Med tanke på att Frölunda under nästan alla år varit ett topplag också, vilket har lett till heta slutspelsserier, så är det klart att det funnits en hel del fiender på isen.

”Kan hända vad som helst”

I podcasten ”Släpp Sargen” så får Joel Lundqvist frågan vem som egentligen varit hans största fiender på isen, och nämner då en hel drös med profiler.

– Det är ju vissa som man fightats med genom åren på olika sätt. Jimmie (Ericsson) var ju en stor rival i Skellefteå där i slutspelsserier och annat. (Fredrik) Händemark har man ju gått många kamper med mot Malmö vid tekningar och allt det där. Jag kommer ihåg (Chris) Abbott när han spelade i Luleå – samma sak. Granström under många år där också. Det är många centrar som man nött på. Det tillhör. De man rabblar här är spelare som spelar med mycket kamp och intensitet – och då blir det situationer, säger han.

190502 Djurgårdens Dick Axelsson och Frölundas Joel Lundqvist i bråk under final 6 i SM-slutspelet i ishockey mellan Djurgården och Frölunda den 2 maj 2019 i Stockholm. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Joel Lundqvist nämner även Dick Axelsson som en spelare det är drag kring.

– Det är kul att gå mot vissa spelare. Det är samma med Dick (Axelsson). Så fort det blir en närkamp känner man att det kan hända lite vad som helst. Det är mer så, man är lite mer spänd i olika situationer. 

LÄS MER: Joel Lundqvists klockrena passning till brorsan Henke – här utklassar han målvaktsstjärnan: ”Är inget snack”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!