Profilens jättesågning av SHL-toppklubben – dömer ut ikonen hyllning fullständigt: ”Förtjänar bättre än så...”

Profilens jättesågning av SHL-toppklubben – dömer ut ikonen hyllning fullständigt: ”Förtjänar bättre än så…”

Skellefteå hissade Jimmie Ericssons tröja.
Men hyllningen toksågas nu av profilen Robin Figren.

– Han förtjänar bättre, säger han i podcasten Släpp Sargen.

En spelare har sällan varit så värd en tröjhissning som Jimmie Ericsson var i Skellefteå. 42-åringen gjorde sanslösa 812 matcher för klubben, där han dessutom var med om sex SM-finaler och två SM-guld. Skellefteå hade aldrig hissat en tröja förut, men i lördags var det dags.

Sågar hyllningen

Jimmie Ericsson klev ut på isen inför lördagens SHL-premiär mot Malmö, och till publikens jubel fick han hissa sin tröja, med nummer 21, upp i taket. Flera profiler hyllade Ericsson i hjälp av videohälsningar, men på sociala medier var supportrar – främst till andra SHL-lag – inte särskilt imponerade. Reaktionerna har varit starka kring att hyllningen kanske inte blev så mäktig som många hade trott.

Artikeln fortsätter efter bilden

220917 Jimmie Ericsson inför kissandet av hans flagga inför ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 17 september 2022 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Och en som är enig i det är Robin Figren. Den förre SHL-profilen, som nyligen avslutade sin karriär, säger i podcasten Släpp Sargen att det ”blev fel”.

– Jag är svag för tröjhissningar och så, men det här var fan inte bra. Jag måste vara ärlig och säga det. Det var så mycket som var för lite. Det var för få videohälsningar, det var för få tal på isen. Sen att man gör det här med att man hänger upp tröjan… Jag såg att man fått upp en ordentlig ”banner” senare, men att man nu bara körde upp den med galge och ett trött snöre…, säger han.

LÄS MER: Legendaren Håkan Loob utser nu SHL:s allra bästa spelare: ”Han är dominant”

”Han förtjänar bättre”

Figrens poddkollega Niclas Norlindh är än hårdare i sin kritik mot Skellefteå.

– Jag tycker du är lite väl mild, säger han till Figren, innan han fortsätter:

– Av alla tröjhissningar jag sett så var det här nog den klart sämsta. Jag tycker det kändes så jävla fattig, ogenomtänkt och slö. Efter 15 säsonger i klubben och två SM-guld så förtjänar Jimmie Ericsson så jävla mycket bättre. Absolut inget mot honom här, det är klubben som får kritik. Det var patetiskt, säger han.

Artikeln fortsätter efter bilden

220917 Skellefteås Jimmie Ericsson tröja hissas under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Malmö Redhawks den 17 september 2022 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Många har försvarat Skellefteå med att det faktiskt var klubbens allra första tröjhissning, men Robin Figren köper inte det fullt ut.

– Den snälla hade kunnat säga att det var deras första tröjhissning, men det finns ju annat att ta av andra klubbar. Man hade kunnat blicka mot Färjestad eller nåt lag som gjort det där mer än en gång. Den ursäkten håller inte heller riktigt, säger han, och fortsätter:

– Jag är enig i att det inte blev bra. Han förtjänade bättre. 

LÄS MER: SHL-storstjärnans beundransvärda gest – som får domarprofilen och Wikegård att häpna: ”Vilken hjälte”