Profilen Robin Figrens stora sågning av SHL-klubben – trodde knappt sina ögon: ”Bland det sämsta man sett”

Profilen Robin Figrens stora sågning av SHL-klubben – trodde knappt sina ögon: ”Bland det sämsta man sett”

Djurgården har fått en blytung start på kvalet.
Robin Figren, tidigare SHL-profil, trodde knappt sina ögon när han såg laget spela.
– Jag låg där framför tv:n och tänkte bara: ”Vad fan håller dom på med?”, säger han.

Djurgården har haft en fruktansvärd säsong i SHL och man lyckades aldrig rädda upp tabellplaceringen efter den blytunga starten. Trots en rejäl uppryckning i slutet av grundserien så blev det negativt kval för Stockholms-klubben, som för bara något år sedan var i SM-final.

Stora sågningen

Och i kvalet har Djurgården fortsatt haft det blytungt, och med två spelade matcher är ställningen 2-0 till Timrå. Det var 22 år sedan ett slutspel infördes med sjumatchers-serier i SHL, och under de åren har det bara hänt tre gånger att ett lag vänder ett 0-2-underläge. Nu är det visserligen kval, och inte slutspel, men det tyder ändå på att Djurgården har en i stort sett omöjlig uppgift framför sig.

220315 Djurgårdens Dick Axelsson deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgården den 15 mars 2022 i Malmö. Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Och enligt Robin Figren, tidigare SHL-profil, är det inte mycket som talar för Djurgården. Han var snudd på chockad när han såg laget spela i den första matchen mot Timrå.

– Jag tycker inte att man tar i när man säger att det är det sämsta på hela den här säsongen. Jag låg där framför tv:n och tänkte bara: ”Vad fan håller dom på med?”. Man står still, och står still på fel plats! Det var verkligen… Har de lepra allihopa? Det var riktigt dåligt, med tanke på vad man sett nu under slutet av säsongen, när man ser hur de kan spela. Snacka om att frysa till, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Annons: Spela riskfritt med ULTRABET på Hajper för upp till 500 kr. Fullständiga regler och villkor hittar du på Hajper.se

”Hade varit förödande”

Lagen möts i match tre på torsdagen, och Robin Figren menar att Djurgården bara har ett sätt att ta sig an matchen.

– Jag tror bara att Djurgården har ett sätt att se det på, och det är att man har hemmafajt nästa. Vinn den, och sen nyper vi en till, och sen kör vi igen, nollställt liksom. Det låter enkelt, men det är bara så man får tänka, säger han.

Robin Figren, SHL
190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN / Cop 258

Skulle Djurgården förlora två matcher till i serien så betyder det att SHL helt saknar representation från Stockholm nästa säsong – någonting Robin Figren beskriver som ”förödande”.

– Jag tycker att det är viktigt för Stockholms-hockeyn om Djurgården håller sig kvar. Det behövs ett lag från Stockholm uppe. Fotbollen har tagit över hela Stockholm. och det skulle vara förödande om Djurgården åkte ut, säger han.

LÄS MER: SVT-expertens dom inför kvartsfinalerna i SHL – och vilka som tar hem guldet: ”Jag måste stå fast vid det”

Få våra nyhetsbrev!