Profilen Robin Figrens dom – här är det bäst tryck på läktaren i hela SHL: ”Då känner man sig riktigt liten!”

Profilen Robin Figrens dom – här är det bäst tryck på läktaren i hela SHL: ”Då känner man sig riktigt liten!”

Vilket lag har egentligen bäst tryck på läktarna i SHL?
Det ger nu profilen Robin Figren sin dom på.
– Då känner man sig liten!, säger han om en av favoriterna.

Det har varit långa, långa månader men under torsdagskvällen så är äntligen publiken tillbaka i SHL. Redan under onsdagen fick vi ett smakprov på hur det kan se ut och låta då Hockeyallsvenskan spelade sina första matcher helt utan restriktioner – och det var mäktigt att se och höra.

Figrens dom

Men under torsdagen är det alltså äntligen dags för publik även i SHL, och som vanligt så råder det stora diskussioner kring vilka arenor som det egentligen är bäst tryck i. De flesta av lagens supportrar vill ofta framhäva just dem, och visst kan väl alla hålla med om att publiken och fansen adderar en stor krydda till sporten.

190322 HV71:s Robin Figren jublar efter kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen får den tidigare SHL-spelaren Robin Figren – på ämnet att publiken nu tillåts komma tillbaka – frågan om vilka svenska arenor som han generellt anser det vara bäst tryck i.

– Rögle har ju … det är så jäkla plåtigt där, det känns som att alla sitter så nära. När de kör ”line-upen” – då minns jag i alla fall att det känns som att man nästan har publiken på sig, nästan i utrustningen, liksom, säger Figren.

– Sedan är det svårt att bortse från Hovet. I Jönköping har man också det där lite plåtiga. Det är väl de som sticker ut.

”Då känner man sig liten”

”Figge” menar även att lördagsmatcherna i Karlstad kan vara något extra.

– Då känner man sig liten!

190112 HV71:s Robin Figren jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 12 januari 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Programledaren Niclas Norlindh frågar sedan Figren vad han tänker om trycket i Behrn Arena i Örebro – som av en del lyfts de senaste säsongerna.

– Den (arenan) känns också lite plåtig. Det skramlar på något sätt. Nja, jag tycker nog inte att de är uppe och nosar på en topp tre. Inte än.

LÄS MER: Svenske NHL-stjärnans ärliga ord – tragiska orsaken bakom helt oväntade flytten: ”Tänker på det hela tiden”

Få våra nyhetsbrev!