Svenske NHL-stjärnans ärliga ord – tragiska orsaken bakom helt oväntade flytten: ”Tänker på det hela tiden”

Adam Larsson lämnade Edmonton Oilers för nya NHL-laget Seattle Krakens.
Nu avslöjar han den sorgliga anledningen bakom.
– Jag tänker på det hela tiden, säger han.

Adam Larsson är lite i skymundan en av Sveriges mest uppskattade spelare i NHL och ofta när man pratar om underskattade spelare i ligan så nämns han i diskussionerna. Larsson gjorde fem mycket bra år i Edmonton Oilers, men lämnade plötsligt i somras för nya NHL-laget Seattle Krakens.

Därför flyttade han

Men det handlade inte om lönen på det nya kontraktsförslaget, och inte heller längden på det heller. I februari 2018 så var Adam Larssons pappa Robert på besök i Edmonton, då han drabbades av en hjärtattack. Han dog, och Larsson har varit öppen med hur hårt det tog på honom.

Adam Larsson, Edmonton Oilers
191204 Adam Larsson of the Edmonton Oilers looks dejected during the NHL regular season ice hockey game between Edmonton Oilers and Ottawa Senators on december 4, 2019 in Edmonton. Photo: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Än i dag så är Adam Larsson hämmad av det som hände, och saknaden av sin pappa.

– Man lär sig att leva med det. Det är så livet har sin gång, tror jag, Men jag tänker på det hela tiden, men man lär sig att leva med det, säger Adam Larsson till Sportsnet, enligt Aftonbladet.

”Behövde en nystart”

Och det var alltså av den anledningen som Larsson nobbade ett nytt kontrakt med Edmonton under sommaren. Han kunde inte bo kvar i staden längre.

– Jag älskade tiden där. Jag skapade ett par livslånga vänskapsband där. Till och med under förhandlingarna… Det som Kenny (Ken Holland, general manager) erbjöd var väldigt bra. Det handlade inte om pengarna. Det handlade om familjen. Jag ville bara ta rätt beslut, säger han.

181006 Adam Larsson of the Edmonton Oilers during the NHL Global Series match between Edmonton Oilers and New Jersey Devils on october 6, 2018 in Gothenburg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_392

Det var alltså så som Adam Larsson hamnade i laget Seattle, som i veckan förlorade mot just Edmonton med hela 0-6. Då satt dock Larsson på läktaren.

– Jag behövde göra det här för mitt eget välmående. Jag känner att det inte fanns någon annanstans där jag kunde få en ny start.

LÄS MER: Börje Salming avslöjar nu exakt hur mycket han tränar som 70-åring: ”Vill inte bara vara hemma och dricka öl”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!