Profilen Robin Figren avslöjar nu det allra dummaste han köpt för hockeymiljonerna: ”Använde den en gång”

Robin Figren har haft en lång och framgångsrik karriär.
Nu avslöjar han det allra dummaste han köpt för sina hockeypengar.
– Du förväntar dig att jag ska säga att jag köpt någon racerbil och så där nu, men på den nivån är ju inte jag, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Robin Figren är en riktig profil inom svenskhockey och har varit det under många år nu. Dels för att ”Figge” gjort så många år inom ligan, i flera klubbar, och dessutom varit framgångsrik med poängproduktionen – men även för att han alltid sagt vad han tycker och känner, och han har aldrig varit rädd att sticka ut hakan.

Avslöjar dummaste köpet

Men de två senaste säsongerna så har Figren lämnat Sverige för spel i Schweiz, där han just nu gör stor poängsuccé med EHC Kloten. Lönerna i Schweiz brukar vanligtvis ligga på en högre nivå än i Sverige, vilket gör att man kan locka till sig riktigt bra spelare, och i podcasten ”Släpp Sargen” så får Robin Figren, som tillsammans med humorprofilen Niclas Norlindh programleder podden, en rak fråga vad som egentligen är det dummaste han köpt för sina ”hockeymiljoner”. 

190314 HV71:s Robin Figren under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linköping den 14 mars 2019 i Jönköping. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Figren svarar snabbt och ödmjukt:

– Du förväntar dig att jag ska säga att jag köpt någon racerbil och så där nu, men på den nivån är ju inte jag, säger han.

”Använde den aldrig igen”

Och det är faktiskt sant, för det dummaste Figren köpt är inte alls så onödigt och dyrt som man kanske skulle kunna tänka sig.

– Jag vet att jag köpte en systemkamera. Jag fick för mig – eftersom jag aldrig hittat något intresse – att jag lite i hipster-vågen där runt 2010 skulle köpa en kamera. Gick väl ut och fotade någon jäkla humla eller någon blomma, men sedan låg den bara där. Det var ju inte alls kul. Jag använde den aldrig igen, säger han.

190112 HV71:s Robin Figren jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och HV71 den 12 januari 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

”Figge” berättar vidare att han gjort flera liknande köpt, och att intresset för prylen eller hobbyn sällan kvarstår.

– Jag har gjort många sådana där grejer. Jag köpte gitarr, testade det i 40 minuter – men det funkade inte alls. Stativ och tavlor också, jag har försökt att måla, men tycker inte att det är kul heller. Speciellt inte utan rödvin. 

LÄS MER: Bert Robertssons helt ärliga ord – berättar om stora sorgen efter SHL-avskedet: ”En jävla dolk i hjärtat”

Få våra nyhetsbrev!