Profilen avslöjar nu allt – om hur det är att spela SM-final med sprucken pung(!): ”Bara jag rörde mig lite…”

Han fick pucken sönderskjuten mitt under SM-finalen.
Nu berättar Martin Thörnberg om den sjuka smärtan.
– Det räckte att jag rörde mig lite så gjorde det så jäkla ont, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Martin Thörnberg gjorde över 700 matcher i HV71 och blev, av naturliga skäl, en enorm publikfavorit i klubben. Inte minst för sin lojalitet, men även för sin enorma kämparvilja och sin stora vinnarskalle, som bland annat ledde till att han hittills under karriären hunnit med hela fyra SM-guld och VM-guld.

Enorma mardrömsskadan

Det finns många exempel på hur Thörnberg alltid tog laget före jaget under åren i HV71, men det allra tydligaste kom nog under SM-finalserien mot Brynäs under säsongen 2016/2017. I match fem i finalserien sköts han pung sönder(!) – men han var sedan, smått ofattbart, tillbaka i finalmatch sju och låg då bakom det avgörande målet som säkrade HV:s SM-guld.

160219 HV71:s Martin Thörnberg har ont under ishockeymatchen i SHL mellan Karlskrona och HV71 den 19 Februari 2016 i Karlskrona. Foto: Jonas Gustafsson / BILDBYRÅN

I podcasten ”Släpp Sargen” pratar Thörnberg om vad som egentligen hände efter att skottet träffade så olyckligt, och den enorma smärtan.

– Jag spelade ju klart matchen där uppe i Gävle och efter matchen sa jag ju typ att ”det var inte ett så hårt skott” i media – och att ”han kan inte skjuta”. Sedan kom jag hem då och det gjorde ont liksom. Det var svullet och ömt. Jag tänkte att jag måste ju kolla upp det, så jag åkte upp till sjukhuset i Jönköping. Det kom in en läkare, en gubbe, som började känna på bollarna. ”Det är ingen fara”, sa han. Sedan åkte jag hem, men det tog väl inte mer än någon timme så ringde han igen. ”Du får nog komma tillbaka”. Då kollade vi upp det och då var den ju sprucken – ganska rejält. Det tog väl inte många timmar – sedan låg man på operationsbordet, berättar Thörnberg i podcasten Släpp Sargen. 

– Sedan gick det väl någon dag där och det började kännas bättre. Sedan stod man där på isen för att spela.

”Kunde inte röra mig”

Thörnberg får sedan frågan om det faktiskt gör så ont som man föreställer sig att det ska göra, och tvekar då inte:

– Ja. Jag vet att jag satt där på alla fyra på bänken efter att det hände, så står vår naprapat eller massör intill och bara flinar. Jag har svinont. Det gjorde ont.

170429 HV71:s Martin Thörnberg före final 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan HV71 och Brynäs den 29 april 2017 i Jönköping. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men det blev dock bättre och tur var väl det, för både Thörnberg och HV, då det till sist blev SM-guld.

– Jag vet att jag satt här hemma i fåtöljen dagen efter det hände. Jag kunde fan inte röra mig. Det räckte att jag rörde mig lite så gjorde det så jäkla ont, men dagen efter kändes det mycket bättre – och när sedan pungskyddet kommer på så håller den det på plats. Då kände jag ingenting, faktiskt – det var lugnt. 

LÄS MER: HV-ikonen Martin Thörnberg avslöjar nu – så nära var han spel i stora SHL-rivalen(!): ”Jag ville bevisa något”

Få våra nyhetsbrev!