HV-ikonen Martin Thörnberg avslöjar nu – så nära var han spel i stora SHL-rivalen(!): ”Jag ville bevisa något”

Han fick lämna HV71.
Nu avslöjar Martin Thörnberg hur nära spel han var i SHL-rivalen i vintras.
– Man vill ju ändå bevisa något, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Det var kanske förra årets mest kontroversiella besked i SHL, då Martin Thörnberg inte fick något förlängt kontrakt av HV71, och därmed tvingades söka sig efter en ny klubb. Ikonen firade förra säsongen 700 matcher med Jönköpings-laget, men man valde alltså efter säsongens slut att dumpa honom.

Så nära var han SHL-laget

Beslutet rev ner extremt mycket känslor inom HV71, och Thörnberg har hela tiden varit öppen med hur extremt besviken han var. Profilen har inte representerat en annan SHL-klubb, men faktum är att det under vintern var riktigt nära. Efter att han dumpades av HV71 så valde Thörnberg att spela för HC Dalen, i Division 1 – men samtidigt ryktades han under vintern vara aktuell för spel i Djurgården, som hade stora skadebekymmer.

HV71, SHL
190322 HV71:s Martin Thörnberg jublar efter 1-1 under kvartsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 22 mars 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

I podcasten Släpp Sargen berättar nu den 37-årige HV71-legendaren om hur nära en flytt till Stockholmsklubben han verkligen var. 

– Jag övervägde faktiskt att tacka ja – det gjorde jag verkligen. Men jag åkte ju på den där jäkla coronan precis under den perioden och blev liggandes hemma i tre veckor, så det var ju bara att tacka nej, säger Thörnberg.

”Vill bevisa något”

Han berättar om vad som lockade mest: 

– Spännande. Jag har ju liksom aldrig spelat i något annat SHL-lag innan – och att bo i Stockholm med är ju coolt. Så klart hade det varit en ”boost” mot HV med, att få visa och möta dem. Man vill ju ändå bevisa något när man blivit lämnad så – visa att man fortfarande håller. 

191226 HV71:s Martin Thörnberg uppmärksammas för sin 700e match inför ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Leksand den 26 december 2019 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Martin Thörnberg berättar i podden även om hur tungt avskedet egentligen var, och känslorna kring att HV71 nu har det rejält tungt och tvingas kvala sig kvar i SHL. Thörnberg avslöjar även hur extremt lite han krävde i lön för att förlänga sitt kontrakt, men att HV71 redan bestämt sig för att säga nej, och tackade nej till ens en diskussion.

LÄS MER: SHL-profilen Robin Figrens lägger sig nu helt platt – och höjer Leksand till skyarna: ”Slog mig på fingrarna”

Få våra nyhetsbrev!