Niklas Wikegård tydliga vädjan inför nya säsongen – så blir SHL av med filmningarna: ”Ansvaret ligger på…”

Niklas Wikegård vill bli av med filmningarna.
Nu vädjar han – till tränarna.
– Det där ligger på ledarna i föreningarna att sätta stopp för och inte acceptera, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

SHL är en omgång in och inför den här upplagan så har diskussionerna, precis som ofta förut, handlat om filmningar. Utvecklingen går, enligt flera experter, åt helt fel håll, och förstärkningarna tycks bara bli flera.

”Är allergisk mot det”

Årligen kommer förslag och diskussioner kring vad man ska göra för att minska på filmningarna, och ofta är det högre böter och avstängningar som nämns som förslag. Niklas Wikegård har i många år lyft frågan, och han är rädd att hockeyn är på väg åt samma håll som fotbollen, som han menar har ett jätteproblem.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Wikegård berättar i podcasten Släpp Sargen att han är vansinnigt trött på – och oroad för – att det på senare år blivit vanligare med filmningar inom hockeyn.

– Jag är ju allergisk mot att man ligger kvar på isen, mot att man förstärker, säger C More-experten, som menar att dagens bestraffning på 5 000 kronor i böter för en första förseelse inte är tillräckligt.

Vädjar till tränarna

I stället skickar han inför den här säsongen en tydlig vädjan till ledarna i SHL.

– En tydlig förstärkning, eller något slags fusk över huvudet taget, ska bestraffas mycket hårdare inom hockeyn. Det ska vara avstängning. Jag tycker det är tråkigt att bevisbördan hela tiden ska ligga hos förbund, att domare ska agera och så vidare. Det ligger ju mer hos Sam Hallam, Roger Rönnberg och Thomas ”Bulan” Berglund – att inte släppa igenom de där grejerna i sitt eget lag.

Foto: Bildbyrån

Wikegård fortsätter:

– För jag är helt säker på att alla de där killarna som är sjukt duktiga ledare någonstans, långt där inne – även om de får ett power play med sig – skäms för det där uppträdandet. Så det där ligger på ledarna i föreningarna att sätta stopp för och inte acceptera. Avstängningar internt skulle jag gärna se.

Håller du med Niklas Wikegård?

LÄS MER: Känslosamma beskedet – SHL-topplagets stora profil tvingas avsluta karriären: ”Livet har vänts upp och ner”

Få våra nyhetsbrev!