Känslosamma beskedet – SHL-topplagets stora profil tvingas avsluta karriären: ”Livet har vänts upp och ner”

Lagkapten i Färjestad förra året.
Nu tvingas profilen Sebastian Erixon avsluta karriären.
– Livet har vänts upp och ner, säger han.

Sebastian Erixon var bara 17 år då han gjorde debut i Timrå i SHL under säsongen 2006/2007. Sedan dess har det blivit över 500 matcher i Sveriges högsta liga, och han har hunnit med att bli en ordentlig profil inom ligan.

Avslutar karriären

Förra säsongen tog han dessutom över som lagkapten i Färjestad, där han spelat under de sex senaste säsongerna. Men i vintras klev han av skadad under en match mot Rögle – och nu står det klart att det var hans sista minuter som proffs. Erixon har kämpat med hjärnskakningar och huvudskador, och i dag kom beskedet.

201112 Färjestads Sebastian Erixon under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Färjestad den 12 november 2020 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

I en känslosam intervju på Färjestads hemsida meddelar profilen att han avslutar karriären. Han säger att fokus nu är att bli en hel människa igen.

– Man har dragit i varenda halmstrå som funnits, men nu är balen tom och det finns liksom inga fler att dra i. Det är per idag officiellt slut på min hockeykarriär, säger han, och fortsätter:

– Det är så svårt att beskriva vad man känner, men enkelt förklarat så har ju livet vänts upp och ner för både mig och min familj efter skadan. Jag har ju haft hjärnskakningar förut i karriären, men där och då har man varit tillbaka efter några veckor. Tänkte väl lite så även den här gången men…det skulle bli allt annat än så.

”Då skäms man…”

Han berättar att huvudvärken är det som stör honom mest, men att han också är lättirriterad och konstant trött.

– Du vet, en liten skitsak kan få mig att bli jättearg. Det har hänt när jag varit på väg att lämna på förskolan och i bilen hem så sitter man bara och gråter. Fan, det här är inte jag. Vad har jag blivit? Man skäms ju för att säga att det är skönt när man lämnat på förskolan för då vet man att det blir några lugna timmar. Förr såg man fram emot helgen för att hitta på saker – nu längtar man till måndag. Nä, det känns inget bra alls, säger han.

201122 Färjestads Sebastian Erixon under värmningen inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Luleå den 22 november 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Vad Erixon ska göra framöver vet han inte.

– Ja du, det är inga längre horisonter. Det enda jag vill är att kunna komma tillbaka som den lekfulla pappan mina barn hade innan, den pigga och glada mannen som min fru valt att leva sitt liv med. Det är det absolut viktigaste. Sen får allt annat komma i tredje, fjärde eller femte hand. Jag önskar bara livet tillbaka, säger han.

Sebastian Erixon har gjort totalt 527 matcher i SHL, och har ett SM-guld med Växjö från 2015.

LÄS MER: När Wikegård gjorde det förbjudna på läktaren(!) – och hamnade i jättebråk med kanadensarna: ”Helt galna!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!