När Wikegård gjorde det förbjudna på läktaren(!) – och hamnade i jättebråk med kanadensarna: ”Helt galna!”

När Wikegård gjorde det förbjudna på läktaren(!) – och hamnade i jättebråk med kanadensarna: ”Helt galna!”

Niklas Wikegård vägrade att sitta ner.
Då var han nära slagsmål – med kanadensiska kommentatorer.
– Det var nära slagsmål på läktaren, säger han i podcasten ”Släpp Sargen”.

Nuförtiden är det svårt att tänka sig en het SHL-match utan att Niklas Wikegård står framför kameran. Oavsett om han agerar reporter vid rinken, eller expert i studion, så levererar han ofta träffsäkert beröm och kritik, och han är aldrig rädd att sticka ut hakan.

Bråket på läktaren

I podcasten Släpp Sargen hockeyprofilen, som i dag är syns mest hos C More, om en udda händelse när han satt som expert och bisittare live under ett VM för första gången.

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Den dåvarande Elitserie-tränaren åkte till Bratislava för att ta över Leif Boorks tidigare roll.

– Den första matchen som jag kommenterade var Sverige-Danmark med Åke Unger. Det var kutym på den tiden att man sitter ner och kommenterar, men jag och Åke stod upp. Kanadensarna bakom var helt galna, helt galna! De såg ju ingenting. Det var nära slagsmål på läktaren där. Det var riktigt roligt! Jag gasade på som aldrig förr, pratade väl non-stop.

Blundern i SVT

I dag är Wikegård en av Sveriges mest meriterade hockeyexperter, men då var han inte alls lika erfaren.

– Det var första hockeymatchen jag kommenterade live – VM för drygt 20 år sedan, säger han.

181129 C-more:s Niklas Wikegård och Luleås tränare Thomas Berglund under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 29 november 2018 i Luleå. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Nästa TV-jobb blev för Hockeykväll på SVT. Även då strulade det direkt – den här gången för att Wikegård inte hade med sig någon kostym till första inspelningen. Då fick han låna en av Albert Svanberg – som inte hade riktigt samma mått.

– Väldigt korta ben – och då hade vi en sittgrupp (i studion). Mina byxor slutade ju strax under knäskålen, kändes det som. Mycket smalben, korta strumpor. Jag körde på, men när jag kom ut efteråt och såg telefonen så var det ju 100 SMS. ”Bra högvatten, Wikegård”, ”Bra Vanheden-stil”, ”Jag har en plan”. Det var första svängen jag gjorde där. Taskmörtarna till kamerakillar hade ju bara zoomat in mina smalben under en halvtimma, berättar han.

LÄS MER: Urstarka reaktionerna på sociala medier – efter Börje Salmings nya, helt oväntade tv-jobb: ”Hur fan…”

Få våra nyhetsbrev!