Niklas Wikegård avslöjar vad han är mest trött på inom svensk hockey – och håller inte tillbaka: ”Jag är orolig”

Niklas Wikegård är orolig.
Nu berättar han om sin rädsla för svensk hockey.
– Det är på väg att bli en sport för mesar och gnällspikar, säger han.

En ny SHL-säsong stundar och som vanligt är det stora diskussioner bland fans och experter kring var svensk hockey egentligen är på väg. På pappret lär denna säsong bli den mest underhållande på länge – med mängder av stjärnor och hemvändare som gått till SHL – men hur ser det egentligen ut på isen?

Wikegårds rädsla

Niklas Wikegård, en av svensk hockeys största profiler, har länge varit inne på att han tycker att utvecklingen är på väg åt fel håll, och att filmningarna tar över. Han är även rejält less på spelare som ligger kvar på isen och förstärker, och att spelare helt enkelt inte är lika ”hårda” längre.

210414 Niklas Wikegård, Cmore, under kvartsfinal tre i SHL mellan Örebro och Leksand den 14 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

I podcasten Släpp Sargen berättar Niklas Wikegård om vad han är mest trött på i svensk hockey – och vad han anser måste förändras.

– Jag stör mig nog mest på att det fysiska spelet nästan utraderats. Klart att det är en del tacklingar och så där, men den riktiga kampen och jävlaranammat att stå upp själv, att stå upp för varandra, den har försvunnit, säger Wikegård.

”Jätteorolig för det”

C More-experten menar att spelare som tacklas bör ta ett större ansvar.

– Jag är ju allergisk mot att man ligger kvar på isen, mot att man förstärker. Jag är allergisk mot att bevisbörda ligger på den som tacklar och inget på den som får tacklingen. Det är något som jag är jätteorolig, säger han.

190928 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 28 september 2019 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Wikegård fortsätter:

– Jag är extremt oroad för att hockey går från en sport då man måste vara modig och tuff och bita ihop till en sport för mesar och gnällspikar, egentligen. Vi är på god väg – och det är jag orolig för.

Håller du med Niklas Wikegård? Lämna gärna en kommentar på Facebook för att berätta vad du tycker!

LÄS MER: Niklas Wikegårds dom inför nya säsongen: De vinner SM-guld – och topplaget(!) blir årets stora flopp

Få våra nyhetsbrev!