Nicklas Lidströms helt okända samtal med Zdeno Chara – som fick 44-åringen(!) att fortsätta NHL-karriären

Zdeno Chara spelar fortfarande ishockey, 44 år gammal.
Kanske är det läge att tacka Nicklas Lidström för det.
– Jag kanske har hjälpt till lite på traven, säger svensken till podcasten Släpp Sargen.

Få spelare har samma ikonstatus som Zdeno Chara, och det är lätt att förstå varför fansen i världens bästa liga fullständigt älskar honom. Chara är 44 år gammal, har spelat i ligan i över 20 år och har dessutom charmat publiken med sin spelstil.

Okända samtalet

Chara är en riktig bjässe på isen, och har varit omöjlig för motståndare att hantera fysiskt. Han är dessutom, för sin enorma längd, skicklig med klubban och har på 1630(!) matcher noterats för närmare 700 poäng. Chara spelar fortfarande hockey, och har i år gjort hela 22 matcher för New York Islanders.

Zdeno Chara, Boston Bruins
160927 Europas Zdeno Chara under final ett i World Cup of Hockey mellan Kanada och Europa den 27 september 2016 i Toronto. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87342

Zdeno Chara, 44, har flera gånger berättat om hur mycket han ser upp till den svenska ikonen Nicklas Lidström – och i podcasten Släpp Sargen avslöjar nu den sistnämnde hur back-legendarernas relation ser ut.

– Den är väldigt bra. Jag minns att vi spelade en All Star-match 07/08, eller något sådant där, så kom han fram på isen innan nedsläpp. Vi spelade inte i samma lag, men han sa då att han hade beundrat mig under hela sin karriär. Man blev lite tagen på sängen för även om det är All Star-match så är det ju ändå en match man spelar, säger Lidström.

”Hjälpt till lite på traven”

Nicklas Lidström berättar vidare att de båda hållit kontrakten sedan dess.

– Sedan, efter att jag hade slutat, så tog han kontakt med mig när han fortfarande spelade i Boston och ville fråga lite om hur jag såg på slutet av min karriär – just kring roll i laget och sådant där. Han hamnade ju i den situationen också med istid som gick ner och att han inte längre var den där ledande spelaren som han var i början. Så han ringde och rådfrågade om lite sådana saker. Sedan har vi faktiskt hållit kontakten lite då och då, säger Lidas, och fortsätter:

– Jag gillar Zdeno Chara otroligt mycket. Tuff spelare på isen, men utanför så är han en otroligt härlig kille.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 55396

Lidström får sedan en fråga fråga huruvida han faktiskt hade en del i att Chara fortfarande spelar.

– Ja, kanske. Jag kanske har hjälpt till lite grand på traven, just kring hur han ska tänka också och inte tänka att han ska vara den där ledande spelaren hela tiden, utan att han ska hitta sin roll och sin nisch – och det har han väl gjort nu när han fortsatt med Islanders, svarar han.

LÄS MER: Den gången Leif Boork klev ut på isen – lyfte på handen och fick hela hockey-Sverige att koka: ”Som ett barn…”

Få våra nyhetsbrev!