Den gången Leif Boork klev ut på isen – lyfte på handen och fick hela hockey-Sverige att koka: ”Som ett barn…”

Sebastian Karlsson gjorde 15 säsonger i SHL.
Det märkligaste han var med om?
– När Leif Boork gick ut på isen och visade långfingret, säger han i podcasten Släpp Sargen.

Sebastian Karlsson är mest förknippad för sina många, många år i Linköping och med sina 15 år i SHL är han en riktigt välkänd profil. Han var kanske inte den som gjorde mest poäng, eller de snyggaste målen, men han var enormt uppskattad för sitt hårda jobb och sin förmåga att aldrig vika ned sig, och alltid stå upp för sina lagkamrater.

Visade fingret till domaren

Spelar man i SHL så länge som Karlsson gjorde – han avslutade karriären förra våren – så kommer man tveklöst vara med om en hel del knäppa grejer. I podcasten ”Släpp Sargen”, där Karlsson är gäst i veckans avsnitt, får han en rak fråga vad som är det konstigaste som hänt under en match, och svaret kommer blixtsnabbt.

– När Leif Boork gick ut på isen och pekade finger till domaren, säger han.

Det var i den femte matchen av kvartsfinalserien mellan HV71 och Brynäs 2007, då Gävle-lagets dåvarande tränare Leif Boork tappade fattningen helt. Boork tyckte att HV borde fått en utvisning, men domarna friade och bara minuten senare åkte i stället Brynäs på en utvisning för fasthållning. Boork svarade då med att kliva rätt ut på isen – och visade långfingret åt domaren.

”Jag älskar det!”

I podcasten ”Släpp Sargen” så är även Robin Figren med, och han brister ut i skratt när han påminns om händelsen.

– Jag älskar ju Leffes finger. Det är så mjukt, det fingret. Han känns lite som ett barn, som inte vet om han borde, men han kan inte inte göra det. Jag är så jävla bad-ass, liksom!, säger han.

070122 Ishockey, Elitserien: Leif Boork, tränare, Brynäs. © Bildbyrån

Sebastian Karlsson, som då spelade i Brynäs, fick se det hela från första parkett. Dagen hade inletts med att han fick den sista forwardsplatsen, efter att det stått klart att alla i laget som inte spelade skulle få åka buss hem, i stället för att flyga. Dessutom så hade kompisen Johannes Salmonsson, i kampen om att få den sista platsen på isen, under en träning på morgonen trampar på en puck och tagit sönder nyckelbenet.

– Och sen toppar Boork det med att gå ut på isen och peka fingret, åtta timmar senare.

LÄS MER: Agentens skarpa kritik mot SHL – vill se högre löner i ligan: ”Jag blir förbannad på det”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!