Nicklas Lidström avslöjar nu – det stör han sig på allra mest inom svensk hockey: ”Det är säkerheten först”

Nicklas Lidström avslöjar nu – det stör han sig på allra mest inom svensk hockey: ”Det är säkerheten först”

Han är en av tidernas största.
Nu avslöjar Nicklas Lidström vad han stör sig på inom svensk hockey.

– Ibland blir det lite väl mycket säkerheten först, säger han.

Nicklas Lidströms nästan sinnessjuka meritlista talar för sig själv, och det är inte utan anledning som han kallades ”Mr Perfect” i hockeytokiga Detroit. I Red Wings var ”Lidas” kapten under en riktig storhetstid, och han har sin tröja pensionerad i klubben.

”Det stör jag mig på”

Det är inte särskilt förvånande med tanke på hur viktig han var för klubben. Under alla åren i den röda tröjan blev det sanslösa fyra Stanley Cup-titlar – och sju Norris Trophy, priset till världens bästa back. Lidström följer givetvis en hel del hockey fortfarande, men inte bara i Nordamerika.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
090930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Detroit Red Wings: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 85532

I podcasten Släpp Sargen avslöjar Lidström vad han stör sig mest på inom svensk hocke.

– Det jag stör mig på ibland är nog det att man börjar om, i stället för att driva fram pucken och gå framåt och anfalla. Då börjar man om, och vill omgruppera sig. Så jag hade gärna sett lite mer fart och fläkt när man väl har chansen, att man går fram och driver framåt. Ibland blir det lite att man börjar om och ska hålla pucken inom laget, så det är kul att se de här skickliga spelarna, som gör lite skillnad. De som kan hålla i pucken lite mer. De spelarna sticker ut, när de kan göra sådana saker, säger han.

”Mycket safety first”

Han fortsätter:

– Ibland blir det lite för mycket safety first, och sen ibland kan jag tycker att det är lite för strukturerat. ”Nu har vi ritat ett uppspel, så här ska vi göra”, och sen går man tillbaka till det hela tiden. Det är litegrann det.

Nicklas Lidström, Detroit Red Wings
071008 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings – Edmonton Oilers: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 55396

Lidström kan även tycka att domarna bör ta ett steg tillbaka inom vissa sekvenser.

– Jag tycker ibland att kampen kan försvinna. Domarna kan vara lite petiga, och ibland försvinner kampen om puckar till exempel i hörnet. De kan vara lite petiga, just i sådana saker, det skulle jag kunna se att man släpper litegrann. 

LÄS MER: SHL-succéspelaren avslöjar nu sin stora dröm – att spela för ligarivalen(!): ”Det tror jag att alla vet…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!