När William Eklund tröttnade på ”Fimpen” – klev in på läktaren och sa något alla hockeyföräldrar bör lyssna på

På läktaren satt pappa Christian och gestikulerade.
Då tröttnade William Eklund – och sa någonting som alla hockeyföräldrar bör lyssna på.
– Jag skämdes ju ihjäl…, säger ”Fimpen” i podcasten Släpp Sargen.

William Eklund är en av svensk hockeys allra största talanger, och han har redan hunnit med en sejour i NHL och San Jose Sharks. Eklund hyllades stort för sina insatser under de månader han faktiskt var över, men skickades tillbaka till Djurgården, där han fick sitt stora genombrott förra säsongen.

Uppsträckningen av sonen

Och för alla Djurgårds-supportrar så var det speciellt, med tanke på vem William Eklunds pappa är. Det är nämligen Christian ”Fimpen” Eklund, en riktig klubbikon, och i podcasten ”Släpp Sargen” så pratar Fimpen om hur han var som ”hockeyfarsa”.

211219 William Eklund of the Swedish under-20 national ice hockey team during a training session on December 19, 2021 in Red Deer. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Eklund berättar:

– Jag var lite hetsig när jag slutade. Jag såg inte så många av Williams matcher, när jag spelade, för vi hade ofta matcher. När han spelade cuper fick jag följa det via datorn ofta. När jag slutade sen fick jag kolla alla matcher, säger han.

”Jag skämdes ihjäl”

Men en gång gick Fimpen, enligt egen utsago, över gränsen.

– Men det var någongång när jag kollade, och jag satt där och var galen. Jag satt uppe i fiket, och jag tyckte han såg seg ut, så jag gjorde någon gest som att: ”Kom igen, åk skridskor!”, vilket jag hatar när andra föräldrar gör. Men jag gjorde det några gånger, och tänkte att: ”Fan, han fattar ju inte”, säger han.

191116 Porträtt på Christian ”Fimpen” Eklund inför ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 16 november 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Efter det hände dock någonting som verkligen fick honom att tänka efter – och som alla idrottsföräldrar borde ta in.

– Sen tar matchen slut, och då kommer det in någon med full utrustning in i fiket. Han var ju bara 12-13 år, så jag tänkte ju att det hade hänt någonting. Men då sa han bara: ”Gör du ett tecken en gång till mot mig, då får du aldrig mer kolla”. Det säger han inför hela jäkla fiket. Jag skämdes ju ihjäl, och sedan dess så… det var en ögonöppnare, att vad fan håller jag på med? Sitter och viftar mot ungar. Va fan. Sen dess är jag ganska lugn, säger han.

LÄS MER: SHL-succéspelaren avslöjar nu sin stora dröm – att spela för ligarivalen(!): ”Det tror jag att alla vet…”

Få våra nyhetsbrev!